Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Hora d’acabar! GEOFIT Última Assemblea General

Aprofitant la visita pendent als emplaçaments pilot irlandesos a Galway i illes Aran, el consorci GEOFIT va organitzar la setmana passada, del 5 al 7 d’octubre, la seva darrera Assemblea General a la Universitat de Galway. Era el moment de mirar enrere a tota la feina feta en els últims 4,5 anys i intentar empaquetar-ho tot.

Durant el primer dia, el consorci va tenir l’oportunitat de visitar el lloc de perforació de la rehabilitació geotèrmica del Kingfisher Sports Center de la Universitat de Galway. El campus de la Universitat ja forma part de la zona de descarbonització de Galway, que té com a objectiu una reducció del 51% de les emissions de carboni el 2030 i descarbonitzar el campus el 2050.

Les obres del lloc van començar el setembre de 2022 a la gespa davant de l’edifici d’enginyeria Alice Perry amb 17 forats per a una xarxa tèrmica de canonades subterrànies com a part d’un sistema de bomba de calor d’aire terrestre de doble font. GEOFIT extreu calor del sòl i alimentarà dues bombes de calor per generar aigua calenta que passarà a través d’una xarxa de calefacció urbana existent de canonades subterrànies per escalfar la piscina de la Universitat del Poliesportiu.

Les discussions del projecte s’han centrat en els treballs que s’han d’acabar abans del final del projecte i els resultats obtinguts de l’avaluació del cicle de vida i el cost del cicle de vida dels sistemes geotèrmics instal·lats als cinc llocs de demostració, realitzats en aquesta última etapa. També hem parlat dels últims esdeveniments i activitats de comunicació que s’estan realitzant per al projecte; malgrat el poc temps que queda, tenim la nostra última formació externa, i diversos socis assisteixen al Congrés Europeu de Geotèrmia que se celebrarà a Berlín els propers 17 i 21 d’octubre. El lloc web de GEOFIT estarà viu després del projecte i contindrà tots els materials públics redactats que poden ser útils per a aquells que vulguin obtenir més informació sobre els sistemes geotèrmics millorats dissenyats específicament per a la modernització, així com els programes de formació.

Finalment, el consorci va visitar les Illes Aran, on GEOFIT té un dels seus pilots. Allà vam poder veure tota la rehabilitació realitzada en una de les cases comunes que podem trobar a l’illa. La readaptació inclou l’aïllament de l’envoltant i el sistema geotèrmic de calefacció a baixa temperatura (terre calefacció i ventilació). Alguns tècnics del consorci van revisar els comptadors i solucionar alguns problemes de seguiment plantejats durant les últimes setmanes.

Gràcies a tots per la gran trobada!

CONTACTE

press@comet.technology