Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

CNR-ITAE i Dones en Geotèrmia, segona entrevista de la sèrie amb Valeria Palomba

L’Institut de Tecnologies Energètiques Avançades (ITAE) va ser establert en Messina en 1980 pel Consell Nacional de Recerca (CNR), la principal organització pública italiana de recerca. ITAE té una llarga experiència en la producció, l’emmagatzematge i l’ús d’energia respectuosos amb el medi ambient, i ha contribuït al desenvolupament i la penetració de tecnologies relacionades amb l’estalvi d’energia, la producció d’energia poc contaminant, les fonts d’energia renovables, l’hidrogen i les piles de combustible a Itàlia i Europa des de principis anys 80

En el camp de les bombes de calor i refrigeradors d’adsorció accionats tèrmicament, l’activitat investigadora del ITAE en GEOFIT abasta diversos camps, que abasten diferents nivells de desenvolupament de la màquina d’adsorció. Valeria Palomba, graduada en Enginyeria de Materials en la Universitat de Messina i que treballa en el ITAE, és una de les dones que participen activament en el projecte i el seu treball se centra en el desenvolupament de sistemes tèrmics per a l’emmagatzematge de conversió d’energia.

En aquesta entrevista, Valeria Palomba parla sobre els desafiaments de les dones en els camps de la Ciència, la Tecnologia, l’Enginyeria i les Matemàtiques.

“…GEOFIT està desplegant i demostrant en el camp operatiu diferents solucions de calefacció i refrigeració que aprofiten l’energia geotèrmica com a font, per la qual cosa aquest projecte és important perquè tindremcinc llocs operatius on es demostrarà el potencial de l’energia geotèrmica…”

CONTACTE

press@comet.technology