Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

BIM4Ren en el punt de mira al BIM-World Paris 2022

Després de dos anys impactats per la situació de COVID, la Fira Mundial BIMva tornar al seu format habitual, donant la benvinguda als visitants francesos i internacionals els dies 5 i 6 d’abril de 2022 a París, al recinte firal Expo de París – Porte de Versailles.

Aquesta va ser una gran oportunitat perquè BIM4Ren estigués en el punt de mira i presentés els desenvolupaments i resultats obtinguts en els 4 anys del projecte a una àmplia audiència de professionals i autoritats locals, participant en la discussió sobre l’ús del BIM i la tecnologia digital en la construcció i el desenvolupament urbà. BIM4Ren va tenir un estand dedicat durant l’esdeveniment, on tant Pierre Bourreau i Antoine Dugué de NOBATEK/INEF4 com Philippe Alamy d’EnerBIMvan interactuar i van demostrar les eines i resultats de B4R als grups d’interès assistents a la fira.

També el nostre soci del projecte Wisebimva participar a la fira BIM World amb estand propi, mostrant BIM4Ren a través de les demostracions en directe de l’eina Plans2BIM.

Presentació CSTB

A més, el passat 6 d’abril a les 9.30 hores es va celebrar un taller públic “BIM4REN: una eina al servei de la renovació” amb aproximadament 30 participants, que va ser l’ocasió perfecta per mostrar algunes de les eines desenvolupades pel projecte:

  • Plans2BIM, desenvolupat per Wisebimipresentat per Frédéric Suard, una eina que digitalitza els actius existents en BIM en qüestió de segons, generant models BIM i càlculs quantitatius a partir dels plans 2D existents.
  • LODlifter, desenvolupat per CSTBi presentat per Bruno Fiés, una aplicació de programari 3D que pot enriquir models IFC amb propietats rellevants per a la renovació energètica, amb catàlegs de productes, i accessible des de la plataforma KROQI.
  • BIM2BEM desenvolupat per EnerBIMi presentat perPhilippe Alamy, un programari que importa un fitxer BIM, identifica possibles errors geomètrics, els corregeix i després l’exporta com gbXML per a la construcció.
  • Director de renovació. Desenvolupat per Nobatek/INEF4 i presentat per Pierre Bourreau, una eina web completa que ajuda als gestors de projectes i enginyers en la gestió de projectes de renovació en fase inicial tenint en compte l’energia, el cost i els criteris ambientals.

No dubteu a explorar més el nostre lloc web per obtenir més informació sobre les oportunitats de contribució i les altres eines B4R, que es continuaran demostrant en una sèrie d’esdeveniments finals que tindran lloc durant els últims mesos del nostre projecte. Estigueu atents!

CONTACTE

press@comet.technology