Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

L’Institut Austríac de Tecnologia (AIT) i Dones en Geotèrmia, cinquena entrevista de la sèrie amb Edith Haslinger

L’Institut Austríac de Tecnologia (AIT), l’organització de recerca no universitària més gran d’Àustria, compta amb una unitat de negoci anomenada “Sistema d’Energia Tèrmica” especialitzada en el desenvolupament de bombes de calor i emmagatzematges tèrmics tant a nivell de components com de sistema, i la seva integració en processos industrials, edificis i xarxes tèrmiques Dins del projecte Geofit, AIT lidera el desenvolupament i la demostració dels prototips de bombes de calor accionats elèctricament, especialment per a la integració optimitzada dels intercanviadors de calor terrestres recentment desenvolupats i la prova d’intercanviadors de calor alternatius rendibles.

Edith Haslinger ha estat una de les principals científiques involucrades en l’optimització dels intercanviadors de calor terrestres, treballant juntament amb Groenholland És científica sènior a AIT i Project Manager per a projectes geotèrmics, tant per a geotèrmia profunda com superficial i col·labora amb la indústria, altres institucions de recerca i també oficines tècniques. A través d’aquesta entrevista, explica com va aterrar en el camp de l’energia geotèrmica per pura casualitat i la seva experiència col·laborant en Geofit, el seu primer projecte de la UE, que defineix com un projecte realment positiu per a la comunitat científica perquè es veu que les seves idees i visions per a projectes es converteixen en realitat a través dels llocs de demostració, i com aquestes idees realment marquen la diferència per a les persones.

… l’aspecte més interessant de treballar amb tecnologies geotèrmiques és que la geotèrmia no és un camp de coneixement homogeni uniforme, sinó més aviat una combinació de diferents campsi temes. Tens perforació, enginyeria, tècnica, geologia, química, aspectes polítics, socials i econòmics… així que per a projectes geotèrmics d’èxit realment has de combinar tots aquests camps i experiència. Aquest és el més interessant, treballar amb diferents persones, amb altres perspectives, idees diferents, i tothom treballant conjuntament amb un objectiu comú…

CONTACTE

press@comet.technology