Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Visita a l’illa de Inis Mór i reunió amb illes seguidores

La setmana passada durant el 26 i 27 d’Abril ens reunim a l’illa de Inis Mór (Illes d’Aran) per a presentar els avanços del projecte REACT a diverses autoritats de les illes seguidores.

Els nostres objectius durant aquesta visita i durant la reunió van ser brindar un recorregut detallat i una xerrada informativa per al seguiment a les illes de Gotland i Lesbos sobre com es materialitzen els conceptes del projecte i els beneficis que aquest brinda als illencs.

Vam tenir diverses reunions i un es duc a terme un recorregut detallat per les instal·lacions. Llauren Partners CFA i UnG van presentar un power point que incloïa una diapositiva sobre quins van ser els principals desafiaments durant aquest pilot, què va funcionar bé i què considerar per als seguidors en els pilots.

Qüestions com el transport, els equips, les construccions, la posada en marxa, assumptes sobre els participants i la qüestió del Wi-Fi com un gran problema per a les illes petites, van ser tractats entre altres coses.

Si volem estendre una bona praxi en la implementació d’energies renovables en illes més grans, s’han de considerar plenament les lliçons apreses a les illes pilot.

Es va mostrar a tots els assistents la implementació de la plataforma tant en un telèfon mòbil com en la web. L’aplicació mòbil presenta tota la informació que un usuari necessita saber sobre el rendiment de les instal·lacions. Mostra els components, la seva activitat i l’estat de la bateria entre altres funcionalitats. L’aplicació web està pensada per als operadors de la solució REACT perquè puguin monitorar totes les instal·lacions i veure si hi ha algun problema en algun dels edificis o habitatges. També pot oferir dades en format diari, setmanal, mensual o anual.

Visitem diverses de les instal·lacions (una guarderia, una escola, una planta de reciclatge, un edifici d’oficines de desenvolupament comunitari, el saló públic local de la comunitat) i el grup visitant va tenir l’oportunitat de veure les instal·lacions reals i veure-les en funcionament.

En el futur, és important tenir en compte que aquells que considerin instal·lar equips d’energia renovable obtinguin informació de com els beneficis poden millorar les seves vides, economies i impacte ecològic.

En la guarderia s’ha instal·lat un carregador de bateria de cotxe elèctric, aquest és el primer carregador de vehicles elèctrics públic a l’illa.

El grup visitant va poder veure els beneficis reals per a la comunitat de les instal·lacions del projecte.

Moltes gràcies als nostres excel·lents amfitrions de Comharchumann Forbartha Arann (CFAT) -gràcies especial a Cathy- per tan bona reunió on vam poder veure en persona els beneficis dels objectius REACT. I moltes gràcies als representants de les illes seguidores que van assistir a la reunió, ens van mostrar els seus coneixements i també per l’esforç de viatjar des de la seva terra natal per a veure per si mateixos aquestes instal·lacions i els seus beneficis. Esperem sincerament que la visita hagi estat de benefici per a les illes de seguiment.

CONTACTE

press@comet.technology