Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

BUILDING DIGITAL TWIN INTERNATIONAL CONGRESS – SEGONA EDICIÓ EL 26 DE MAIG DE 2022

El 26 de maig de 2022 es va celebrar a Barcelona la segona edició de l’Building Digital Twin International Congress (BDTIC). El congrés va ser organitzat per l’Associació Building Digital Twin i es va celebrar al Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona. En aquesta ocasió, l’esdeveniment es va realitzar presencialment contràriament a la primera edició totalment remota a causa de la situació de pandèmia de covid el 2021. Aprofitant la celebració de la 7a Assemblea General del Projecte SPHERE, el Congrés va poder comptar amb la participació dels socis i experts del projecte per aportar tots dos, els nous avenços en el sector de l’Arquitectura, Enginyeria, Construcció, Operació, Propietaris (AECOO)- i l’estat del projecte SPHERE que entra en el seu últim tram i finalitzarà la propera tardor de 2022.

En una jornada molt profitosa, el congrés va desenvolupar 4 tallers durant el matí dedicats a: Ontologia i Semàntica, Mètriques de Privacitat i Ètica, Simulació en Temps Real i Intel·ligència Artificial, i Building Digital Twin. Aquests tallers temàtics han fet possible exposar com es pot aplicar el progrés en aquests camps de recerca en termes pràctics, en un sector que requereix una enorme integració i interoperabilitat de diferents disciplines que ja estan desagregades reduint l’optimització no només en les etapes de disseny i construcció sinó també en la gestió d’edificis i actius, control, seguiment, manteniment i disposició al final del cicle de vida de l’edifici.

Pablo Vicente Legazpi, de CAESoft Consulting, durant el Taller de Simulació en Temps Real i Intel·ligència Artificial

A la sessió de la tarda, 19 ponents van realitzar presentacions de 10 minuts i una taula rodona per abordar qüestions digitals de Twin Urban, com connectar les BDT amb les xarxes intel·ligents, el procés de simulació, l’ús de plataformes i la presentació dels projectes germans de SPHERE per alinear els diferents enfocaments i avenços, recolzats pels fons de recerca i innovació de la Unió Europea. El programa i aquests 19 ponents van presentar un coneixement molt fresc i actualitzat sobre la construcció de bessons digitals i com afrontarà el futur el sector. Aquesta sessió també es va poder seguir a distància en streaming amb la col·laboració d’experts mundials, que van oferir presentacions mai abans vistes sobre Building Digital Twin.

Eduard Loscos, president de BDTA inaugurant la sessió de tarda del BDTIC

L’esdeveniment va comptar amb l’assistència de gairebé 100 persones i va ser assolit per 150 persones a distància.

Durant l’esdeveniment, un grup d’experts d’alt nivell va participar i va intercanviar la seva experiència i coneixements. Alguns d’aquests experts són: Marzia Bolpagnide MACE, Peter Imbrechts de NEANEX, Nicholas Stancioff de Fcubed/LABEEF, Jesús Ángel García Sánchez d’INDRA, Rahul Tomar de DigitalTwin Technology GmbH, Klodian Gradeci de SINTEF, entre d’altres.

Les presentacions estan disponibles a la pàgina web de la BDTIC: https://buildingdigitaltwin.org/bdtic-2022/

Presentacions durant el BDTIC

CONTACTE

press@comet.technology