Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

BIM4Ren a Sustainable Places 2022: taller conjunt sobre onada de digitalització i renovació

Del 6 al 9 de setembre, els representants de BIM4Ren es van reunir a Niça per assistir a la Conferència Sustainable Places 2022 organitzada pel nostre soci R2M Solution.

Com a part de les activitats de la conferència, BIM4Ren va coorganitzar el taller conjunt -en modalitat híbrida- amb projectes germans titulat “La digitalització del sector de l’edificació, un factor clau per a l’onada de renovació”, que es va celebrar el 7 de setembre, de 10.15 a 11.45, i va atreure una sala plena d’uns 50 grups d’interès (més una vintena connectada en línia).

Durant el taller -moderat per Antoine Dugué (Nobatek/BIM4Ren)-, Souheil Soubra (CSTB/EU BIM Task Group), Timo Hartmann (TUB/BIM-SPEED), Pedro Mêda (U.Porto/GrowingCircle), Giorgios Giannakis (Hypertech). /BIMERR) i Pierre Bourreau (Nobatek/BIM4Ren) van presentar les seves idees i reptes sobre els processos de renovació mitjançant BIM, compartint experiències de primera mà dels projectes.

Després del discurs introductori de Souheil Soubra, que va presentar el context de la UE per al BIM i la renovació, els representants del projecte van oferir quatre testimonis sobre el potencial de la digitalització per a l’onada de renovació, en particular per assolir l’eficiència global del parc d’edificis europeu, però també per a la Aplicació dels principis de l’economia circular.

L’atenció de l’audiència va ser alta en els comentaris proporcionats pels 4 projectes, i s’espera que s’accelerin més desenvolupaments interessants en àrees relacionades amb l’eficiència energètica en els propers mesos.

El taller també va ser una excel·lent oportunitat per presentar la visió de BIM4Ren, tal com es descriu a la nostra publicació recent #White Paper sobre BIM i Renovació – “Innovació per a un futur millor” (disponible en aquest link) i per il·lustrar algunes de les eines B4R, que s’inclouran totes a la plataforma BIM4Ren, que es llançarà aviat.

CONTACTE

press@comet.technology