Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Coneix millor al nostre soci de Surovina

Surovina és una empresa eslovena amb més de 70 anys d’experiència valuosa en el camp de la gestió de residus. Des de la seva fundació, Surovina està operant en el camp de matèries primeres secundàries. Durant els darrers 70 anys l’empresa s’ha dedicat a la recollida i/o reciclatge de materials com metalls, paper, plàstic, vidre… En tots aquests anys Surovina ha recollit i processat més de 8 milions de tones de “residus” procedents de la indústria, local comunitats i/o llars. Només amb la quantitat de paper recollida enviada al reciclatge, Surovina ha salvat més de 20 milions d’arbres.

Surovina és ara una de les empreses de gestió de residus més grans d’Eslovènia. Actualment, té 20 ubicacions a Eslovènia i sucursals de l’empresa a Croàcia, Bòsnia i Hercegovina i Sèrbia. Amb
totes les seves ubicacions, persones, coneixements, equipaments i vehicles, Surovina pot oferir solucions a tot tipus de problemes de residus. Els principals camps d’experiència de Surovina són:

  • Recollida, venda i compra de matèries primeres secundàries com metalls, paper, plàstic, fusta, vidre, etc.
  • Servei de gestió integrada de residus que cobreix tot el procés des de la recollida de residus fins a la seva reutilització en la indústria o valorització energètica
  • Desmuntatge de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE)
  • L’esquema d’envasos de Surovina, per a la gestió dels residus d’envasos en el context de la responsabilitat ampliada dels productors
  • Producció de combustible sòlid a partir de residus no aptes per al reciclatge
  • Eliminació segura de béns i documents confidencials
  • Assessorament en protecció del medi ambient i gestió de residus
  • Anàlisi de laboratori per a la qualitat dels combustibles sòlids

A més dels principals camps d’expertesa, Surovina organitza regularment campanyes conjuntes, reunions i esdeveniments per augmentar la consciència ambiental i promoure la conservació de la natura. A més, organitza campanyes benèfiques on Surovina recull matèries primeres secundàries de persones, escoles i/o organitzacions i transfereix els fons adquirits a organitzacions benèfiques.

L’empresa en el futur

Surovina ja està donant suport a l’economia circular subministrant matèries primeres a la indústria. No obstant això, l’empresa s’adona que el mercat de residus és dinàmic i la composició dels residus
està canviant amb el temps. Hi ha canvis considerables, especialment en les quantitats i composició dels RAEE i els residus d’envasos. Per estar preparat per als reptes futurs que comportaran aquests canvis, Surovina està activa en diferents projectes. Més notablement a:

INSPIRIES: un projecte on s’extreuen imants forts de NdFeB dels RAEE, es reciclen i s’utilitzen per a la producció de nous imants utilitzats en nous motors elèctrics.

CircThread: un projecte complex que té com a objectiu proporcionar una plataforma per intercanviar dades per augmentar la vida útil, la reparabilitat i la reciclabilitat dels aparells elèctrics.

PolyCircularity: un projecte en els camps de l’optimització de la cadena de valor dels residus, el reciclatge químic de residus i el desenvolupament del passaport digital per a la traçabilitat de l’origen de les matèries primeres secundàries.

LIFA-REC: un projecte destinat a reciclar plàstic i extreure nanoor de proves ràpides d’antigen SARS-CoV-2 usades.

LEAP: projecte destinat a desenvolupar i demostrar una solució per al disseny d’envasos industrials de productes industrials més pesats (com ara electrodomèstics) fets de fibres vegetals lignocel·lulòsiques.
(procedent de plantes invasores no autòctones), com a alternativa a l’EPS.

S’espera que amb les activitats d’aquest i d’altres projectes, Surovina adquireixi coneixements que es puguin utilitzar per alleujar els futurs problemes relacionats amb els residus i continuar habilitant l’economia circular.
Deixa que els teus residus es converteixin en la preocupació de Surovina! Si us plau, consulteu https://www.surovina.si/en/ per obtenir més informació.

CONTACTE

press@comet.technology