Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

El futur està en bones mans. CircThread se suma a la celebració de les Dones a la Ciència


De vegades pensem que parlar amb els nens sobre recerca i innovació és complicat, ja que creiem que necessitaran ajuda per entendre el que volem explicar. Però he descobert que no només coneixen els temes de recerca perfectament, sinó que els preocupen. El futur està en bones mans. Aquesta setmana i la passada, he tingut la sort de poder assistir a l’escola Angel Leon de Colmenar Viejo, una localitat de Madrid (Espanya), per explicar el projecte CircThread a nens de 3, 5 i 9 anys a la amb motiu de la celebració de la Dona a la Ciència.


Vaig explicar el projecte CircThread als nens de tres i cinc anys mitjançant un conte. A través de la història, volia transmetre la importància de l’economia circular i el procés crític de reparació en el cicle de vida dels electrodomèstics, l’estalvi que comporta i el benefici ambiental afegit. L’exemple utilitzat per explicar això va ser un assecador de cabells. Perquè els nens recordessin el projecte i el presentessin als seus pares, se’ls va lliurar un dibuix d’un assecador amb el logotip del projecte i la pàgina web.


Abans d’explicar el projecte als nens de nou anys, els vaig parlar de dues dones científiques que pensava que els podrien interessar. Una d’elles va ser Virginia Apgar (la creadora de l’Apgar Test, que es fa als nounats per comprovar que la seva salut és l’adequada), i l’altra va ser Barbara McClintock (va descobrir el procés de transposició d’elements del genoma). Després els vaig explicar el projecte i els vaig ensenyar el vídeo de presentació de CircThread. Van ser receptius durant tot el procés i les preguntes que van fer van ser crítiques. Per exemple, quan els vaig parlar del passaport de productes digitals que està preparant la UE, un dels nens em va preguntar com s’assegurava que la UE s’assegurava que la informació emmagatzemada fos correcta i que les empreses no anaven a enganyar en el cas de matèries primeres perilloses. Aquesta vegada, perquè s’emportin el projecte a casa i el comparteixin amb les seves famílies, se’ls va lliurar un díptic en forma d’endevina de paper amb informació sobre CircThread.


Així, aquestes setmanes, el projecte CircThread està més a prop de la ciutadania de Colmenar Viejo, Madrid, gràcies als nens i la seva il·lusió.

CONTACTE

press@comet.technology