Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

El doctor Giulio Santori, d’UEDIN, pronuncia la conferència principal durant el seminari web “Enginyeria i desafiaments materials en la captura, emmagatzematge i utilització de carboni atmosfèric”

Els socis del projecte SolDAC es troben amb la Universitat de Tecnologia i Ciències Aplicades (UTAS), una de les institucions d’educació superior més vives i de ràpid creixement d’Oman. UTAS s’ha associat amb la Universitat d’Edimburg (laboratori Dr Giulio Santori, ESTech-Lab), per establir el seu primer laboratori d’investigació de captura de carboni. Unes 30 persones es van reunir en línia per conèixer els avenços en captació, emmagatzematge i utilització de carboni del projecte SolDAC i obrir el camí per a una col·laboració a llarg termini.

La conferència del Dr. Santori, titulada “Enginyeria i desafiaments materials en la captura, emmagatzematge i utilització del carboni atmosfèric”, va tractar l’impacte de la indústria de la captura directa d’aire en el sistema energètic, ja sigui quan el diòxid de carboni acaba amb l’emmagatzematge en dipòsits geològics o quan es converteix en productes químics. Després de revisar les tecnologies disponibles per a la captura de carboni, incloses les de SolDAC, el focus es va traslladar als reptes de la producció d’etilè renovable i com SolDAC els està abordant.

Els missatges per emportar de la conferència magistral són:

1) DAC no només és ELIMINAR, implica PURIFICACIÓ i compressió (quan està en DAC + Emmagatzematge);

2) L’energia primària és el principal inconvenient: la termodinàmica rigorosa suggereix ~ 1 ordre de magnitud més gran que el treball de separació mínim -> Eficiències de la 2a llei <10% (amina dels corrents concentrats que oscil·len entre el 20% i el 25%);

3) DAC+Storage i DAC+Utilization absorbiran una part important de l’energia renovable global

Menor energia per càpita futures o fonts d’energia alternatives;

Necessitem tecnologies DAC súper eficients.

4) El DAC permetrà restaurar la concentració natural de CO2 a l’atmosfera en una escala temporal de segles (energia limitada). Hem de fer front al canvi climàtic durant generacions;

5) DAC+Storage i DAC+Utilization tenen especificacions diferents;

6) Tots els productes de DAC+Utilisation tindran un preu elevat;

7) La investigació sobre materials d’absorció sostenible és encara molt oberta i clau per habilitar el DAC.

CONTACTE

press@comet.technology