Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Jornada Emmagatzematge i Captura de CO2 a Barcelona

El passat dimecres, 17de maig de 2023, la nostra sòcia del projecte SOLDAC Nina M. Carretero de l’IREC va participar a la Jornada d’Emmagatzematge i Captura de CO2 a Barcelona, organitzada per APIA (Associació de Periodistes d’Informació Ambiental) i la Plataforma Tecnològica de CO2 Espanyola (PTECO2), celebrada a la ICM-CSIC (Institut de Ciències del Mar), a Barcelona.

La jornada va consistir en 5 xerrades diferents sobre aspectes del cicle del CO2: des de la combustió de combustibles fòssils fins a la captació, utilització i emmagatzematge, així com aspectes socioeconòmics i projectes actuals a la UE i Espanya relacionats amb les tecnologies CCUS.

Experts de diferents àmbits i institucions (IMDEA Energy, IREC i IGME) van explicar la importància d’una ràpida implantació d’aquestes tecnologies per assolir els ambiciosos objectius de neutralitat climàtica l’any 2050, i el paper rellevant que té l’acceptació pública en aquestes iniciatives. .

Es va destacar la importància de la tasca del periodista en la visió pública i, des del punt de vista científic, es va intentar animar els periodistes a comunicar-se amb imparcialitat sobre aquestes iniciatives amb l’objectiu final de facilitar-ne la implementació.

La jornada va finalitzar amb una Taula Rodona en la qual els periodistes van expressar la seva preocupació pel que fa, principalment, al Marc Normatiu espanyol pel que fa a la creació d’una economia real de CO2.

Agenda

CONTACTE

press@comet.technology