Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Preguntem als nostres socis sobre… NEON

Estrenem una nova secció després de “Vam preguntar a la gent sobre…”.

Si us plau, coneixeu els nostres socis i deixeu-los explicar què significa NEON per a ells i la seva feina en el projecte.

Obrim la secció amb el soci TRAZA!

TRAZA es centra en l’urbanisme, les polítiques de canvi climàtic, la mobilitat sostenible, la perspectiva de gènere i generacional i els processos participatius. Aporta experiència en la implicació dels usuaris, la motivació i com el canvi de comportament de l’usuari pot contribuir a l’estalvi d’energia, així com experiència per habilitar el procés de disseny participatiu, garantint així una alta acceptació de la tecnologia per part dels consumidors finals.

Angelica Catejón respon a la nostra entrevista.

Quin benefici creus que aporten les Comunitats d’Energia Ciutadana a NEON?

NEON beneficia les comunitats energètiques ciutadanes proporcionant:

  • Una oportunitat per al desenvolupament d’aquestes comunitats, per exemple, informant i conscienciant sobre nous models de governança de l’energia, i promovent i donant suport a la seva adopció i creació de comunitats.
  • Mitjans (és a dir, tecnologies i serveis energètics) per a l’assoliment de diversos objectius de les comunitats energètiques ciutadanes, com ara permetre’ls recolzar-se en fonts d’energia renovables, per tant reduir les emissions de CO2 per fer front al canvi climàtic i fer-los capaços d’esdevenir eficients energèticament, utilitzar millor aquesta energia renovable i reduir els costos econòmics energètics per als membres de la comunitat i altres parts implicades.

Què veus com a serveis energètics integrats de nova generació?

Els veiem com a serveis relacionats amb l’energia que, a més d’implicar tecnologies (en termes de dispositius i el seu funcionament), sí que responen a les necessitats, impulsors, expectatives i capacitats i habilitats (també relacionades amb l’energia) de diversos usuaris finals. . Tenint en compte, per exemple, les perspectives de gènere i generació (és a dir, grups d’edat) així com les seves condicions socioeconòmiques, entre altres factors, per a l’adopció efectiva d’aquests serveis i la seva governança. Això implica dissenyar processos participatius per implicar els joves i la gent gran en la presa de decisions d’una Comunitat Ciutadana de l’Energia, així com dissenyar vies per avançar la col·laboració dels actors institucionals amb projectes energètics liderats per la ciutadania. Així mateix, entenem aquests serveis com aquells que, des del seu desenvolupament fins al seu funcionament, contribueixen a la consciència dels usuaris finals dels seus comportaments energètics i, per tant, a un consum més conscient (reduït) d’energia.

Quins reptes t’enfrontes en la teva feina a NEON?

NEON és un projecte força divers, ja que implica l’habilitació de nombroses tecnologies i serveis diferents, així com llocs pilot amb característiques molt diferents.

Pel que fa als pilots, a NEON trobem un municipi a Itàlia, un polígon industrial juntament amb habitants del municipi veí a Espanya, una comunitat residencial i turística a França, i un parc empresarial també a França. I, en tots aquests llocs, s’estan provant diferents tecnologies i serveis, dins i entre els pilots. Aquesta diversitat, que és una característica positiva i interessant del projecte, ha fet que sigui una mica més complex (i enriquidor!) el disseny, i el suport a la implementació, d’estratègies adaptades (o sensibles) a les especificitats de cadascuna d’elles. llocs pilot, per als processos de participació comunitària i d’avaluació de les experiències dels usuaris finals, que són les nostres principals tasques a NEON.

CONTACTE

press@comet.technology