Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Conferència Eurotherm, Solucions innovadores per al desplegament d’emmagatzematge d’energia tèrmica

HYPERGRYD està encantat de compartir la seva exitosa participació a la Conferència Eurotherm, un prestigiós esdeveniment dedicat a avançar en el camp de l’emmagatzematge d’energia tèrmica i celebrat recentment a la Universitat de Lleida del 24 al 26 de maig de 2023, Espanya.


En els últims temps, l’emmagatzematge d’energia tèrmica s’ha convertit en una solució essencial per a l’explotació rendible dels recursos energètics a les comunitats energètiques locals i per descarbonitzar els sistemes de calefacció i refrigeració dels edificis. A més, la integració de les energies renovables a les xarxes energètiques s’ha tornat més fluida i eficient amb les tecnologies d’emmagatzematge d’energia.
Eurotherm va proporcionar una excel·lent plataforma per a investigadors, professionals i entusiastes de tot el món per connectar, intercanviar coneixements i mostrar activitats innovadores de recerca. A HYPERGRYD estem encantats d’haver format part d’aquesta reunió extraordinària i de contribuir a la difusió de les últimes novetats en emmagatzematge d’energia tèrmica. La Conferència Eurotherm va reunir una comunitat diversa d’experts i ens va permetre compartir experiències que transcendeixen les fronteres geogràfiques.
Des d’HYPERGRYD, els socis ARCbnc, CNR-ITAE, Sortec i KTH van assistir per presentar el projecte i els avenços realitzats fins ara.
Això és el que van dir alguns dels nostres socis:

CNR-ITAE

El CNR està orgullós d’haver contribuït activament a la Conferència Eurotherm presentant el nostre projecte i activitats de recerca. Vam mostrar els avenços en l’emmagatzematge d’energia tèrmica en una àmplia gamma d’aplicacions mitjançant presentacions orals i tallers interactius.
Un dels fets destacats de la Conferència Eurotherm va ser l’oportunitat de mantenir-se al dia de les últimes tendències i tecnologies emergents en l’àmbit de l’emmagatzematge d’energia tèrmica. Ponents i líders de pensament reconeguts van oferir xerrades inspiradores amb noves idees i perspectives. En assistir a sessions plenàries i participar en taules de discussió interactives, vam obtenir informació valuosa sobre l’estat actual de la investigació sobre l’emmagatzematge d’energia tèrmica i el seu impacte potencial en la sostenibilitat, la integració d’energies renovables i la gestió eficient de l’energia.

Valeria Palomba
Valeria Palomba

KTH

L’aprofitament de tots aquests avantatges en el camí de transició de les xarxes de calefacció urbana cap a versions modernes amb subministrament a baixa temperatura va ser objecte de la contribució de KTH. En aquest context, KTH ha presentat un estudi de simulació d’una estratègia innovadora basada en el funcionament òptim de l’emmagatzematge d’energia d’absorció estacional. sistemes en el marc de la millora del rendiment de la xarxa de districte estacional. Aquesta contribució ha estat objecte d’una llarga i rica discussió amb diversos acadèmics i enginyers.

Mustapha Habib
Mustapha Habib

KTH també va ajudar amb “Un nou marc basat en l’aprenentatge automàtic per al control òptim d’una xarxa de calefacció a baixa temperatura integrada amb l’emmagatzematge tèrmic”. En el nostre treball, vam proposar un nou mètode de control que permeti un control òptim de la integració de la xarxa d’emmagatzematge tèrmic per aconseguir flexibilitat de demanda. Mentrestant, en aquesta conferència es van reunir un ampli ventall d’investigadors de materials energètics i d’emmagatzematge tèrmic, on la comunicació multidisciplinària ens va donar moltes idees per desenvolupar una estratègia de control òptima.

Yangzhe Chen
Yangzhe Chen


Participar a la Conferència Eurotherm ha estat una experiència enriquidora per a HYPERGRYD, que ens ha permès connectar amb altres investigadors, difondre les nostres activitats de recerca i submergir-nos en els últims desenvolupaments en emmagatzematge d’energia tèrmica. La conferència va proporcionar una plataforma valuosa per connectar amb persones afins, reforçar les col·laboracions i contribuir a avançar en el camp. Esperem les properes edicions de la Conferència Eurotherm!

Qian Wang, Valeria Palomba, Francesco Milani, Gabriele Penello

CONTACTE

press@comet.technology