Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Grups d’interès del projecte SOLDAC analitzats en un taller participatiu

Durant l’Assemblea General del projecte, celebrada a Edimburg del 6 al 7 de setembre de 2023, l’equip del projecte SolDAC va tenir el segon taller intern de Recerca i Innovació Responsable. Sota la moderació de LOMARTOV, aquesta sessió es va centrar en l’anàlisi detallada dels grups d’interès del projecte amb l’objectiu d’alinear millor l’estratègia de compromís i l’acceptació social de les solucions desenvolupades.

Els representants dels socis del projecte van participar activament en les discussions, prioritzant els grups d’interessats segons la matriu de poder/interès. Un dels principals resultats va estar relacionat amb l’enfocament geogràfic de les activitats a la Unió Europea (UE), per la proximitat, les polítiques existents i el suport en l’àmbit dels combustibles renovables i solucions d’energies netes.

S’ha analitzat la participació dels grups d’interès aplicant el procés de Recerca i Innovació Responsable i considerant totes les seves dimensions: Ètica, Governança, Compromís públic, Gènere, Accés obert i Educació de la ciència.

En aquesta fase del projecte es va fomentar la col·laboració entre grups de recerca, projectes d’R+D, grups industrials i responsables polítics, posant èmfasi en la naturalesa interdisciplinària del camp.

Es va identificar que els responsables polítics a nivell nacional i de la UE tenien un paper fonamental en la configuració del futur dels combustibles renovables. La col·laboració entre grups de recerca i projectes d’R+D, aprofitant l’experiència dels grups industrials, és fonamental per millorar les noves solucions i integrar tecnologies avançades en els processos existents. Aquest esforç col·laboratiu pretén no només minimitzar l’impacte ambiental sinó també assolir amb èxit els nostres objectius de sostenibilitat.

En conclusió, l’opinió de SolDAC és que fomentar la col·laboració, abordar tots els reptes, promoure la conscienciació pública i implicar els responsables polítics són estratègies essencials per avançar en el camp dels combustibles renovables i la captura de carboni, contribuint en última instància a un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Crida a l’acció

Esteu interessats en els resultats i èxits de SolDAC? 👉 Uneix-te a la nostra base de dades de grups d’interès i sigues dels primers a saber-ho.

Si ets una empresa industrial, un responsable polític o un investigador interessat en la captura de carboni i els combustibles renovables, fes-nos-ho saber a través d’un missatge privat.

Escrit per Mihaela Mirea, LOMARTOV

CONTACTE

press@comet.technology