Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

BIM4Re fent una mica de soroll al LDAC/CIB-W78

El passat mes d’octubre, Luxemburg va ser el lloc per a tots els interessats en la R + D per a solucions digitals per al sector de la construcció El LIST (Institut de Ciència i Tecnologia de Luxemburg) va acollir dos grans esdeveniments: CIB-W78, la conferència anual sobre tecnologies digitals per al camp de l’AEC; i LDAC, el taller sobre l’ús de dades vinculades en arquitectura i construcció. I BIM4Ren va estar present gairebé cada dia!

De fet, Pierre Bourreau (Nobatek / INEF4) i Jirky Oraskari (CAAD RWTH) van presentar un article conjunt a LDAC sobre la conversió de models IFC amb format OWL en models de dades de construcció enllaçats W3C mitjançant inferència sota la triple botiga de codi obert de Jena. Oliver Schultz també va presentar una versió OWL del BCF (BIM Collaboration Format), una tecnologia que s’utilitzarà en BIM4Ren juntament amb l’eina CAIA desenvolupada per Oliver, per emmagatzemar proves d’evidències d’obres durant la fase de construcció. Durant la conferència CIB-W78, Madhumitha Senthilvel va presentar el seu treball sobre l’ús de les tecnologies de Dades Vinculades per desplegar un entorn de dades comunes. I finalment, Jirky Oraskari va presentar alguns treballs per unir el món BIM tradicional amb el seu homòleg de Dades Vinculades, detallant com SHACL es pot utilitzar en modelat LD com MVD (Definició de la vista del model) es fa en openBIM

Participants de la reunió

Estigueu atents… i no us oblideu d’explorar aquest lloc per obtenir més informació i oportunitats de col·laboració.


[4] https://itc.scix.net/pdfs/w78-2021-paper-069.pdf

CONTACTE

press@comet.technology