Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

GEOFIT en el Congrés Geotèrmic Mundial 2020+1

El projecte GEOFIT es va presentar recentment en el Congrés Geotèrmic Mundial 2020+1, el 26 d’octubre en Reykjavík, Islàndia. Al voltant de 300 persones van assistir al congrés durant els seus 3 dies (25-27 d’octubre), i es van mostrar 31 projectes de recerca finançats per Europa (GEOFIT + 30 més) representats en el Pavelló Europeu de Recerca i Innovació, organitzat pel Projecte GEOTHERMICA (identificació de l’acord de finançament: 731117). El pavelló té pàgina webi Twitter. El pavelló va destacar la cooperació del projecte europeu de Recerca i Innovació, mostrant els resultats de la recerca i impulsant l’impacte positiu en les necessitats geotèrmiques i l’energia sense explotar. El discurs d’obertura, en el Pavelló, va ser a càrrec de la Sra. Filipa Petxina de pelegrí Matias, la directora de projectes de EC. La presentació de GEOFIT la va realitzar Zia Lennard de R2M Solution. Després d’una introducció general del projecte, es va centrar en informar sobre els 5 pilots i les diverses eines i mètodes que s’utilitzen dins del projecte. La presentació va ser gravada i les imatges de les diapositives es mostren a continuació.

WGC 2020+1 va comptar amb un enfocament limitat en la geotèrmia poc profunda per a calefacció i refrigeració a baixa temperatura. No obstant això, en aquest sentit, és d’esperar que la presentació de GEOFIT en el congrés i també l’exposada de manera virtual per Michael Lauermann i Edith Haslinger (de l’Institut de Tecnologia d’Àustria) augmentaran la consciència sobre la innovació de la utilització de la tecnologia a nivell de sistema, així com l’ampli potencial socioeconòmic positiu de l’impacte de les tecnologies geotèrmiques en la renovació d’edificis, per als assistents a la conferència, els actors del mercat i els investigadors científics.

Islàndia té una capacitat total instal·lada per a la generació d’energia geotèrmica de 755 MW i es troba entre els 10 principals països del món pel que fa a la generació d’electricitat a partir de la geotèrmia. En termes d’ús directe, Islàndia s’ha convertit en un model a seguir, tant pel seu ús extensiu per a la calefacció urbana (el 90% de totes les llars s’escalfen amb energia geotèrmica), com per l’ús en cascada de la calor geotèrmica per a banyar-se i nedar, operacions d’hivernacle, piscicultura i altres activitats. A més, l’impacte potencial de GEOFIT ha estat molt evident en veure com totes les cases i edificis a Islàndia solien escalfar-se mitjançant l’ús directe de vapor geotèrmic, com s’il·lustra en la imatge a continuació.

CONTACTE

press@comet.technology