Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Reunió de llançament per a Green Deal Chemical Clúster

Avui ha estat presentat SCENARIOS en la reunió d’arrencada del Grup de Químics del Green Deal que ha durat tot el matí.

La presentació de SCENARIOS ha estat duta a terme pel coordinador del Projecte Francesco Dondero. Els projectes germans també han estat presentats en un matí interessant on s’han creat interessants diàlegs. Els assumptes relacionats amb els PFAS i la legislació han estat especialment considerats.

Tots els representants han estat d’acord que existeix una necessitat clara de comunicar-se entre els projectes allí reunits. Ha estat un bon exercici per a millorar la força dels projectes en transmetre missatges específics. Els membres del grup buscaran recursos i plataformes per a tots els projectes. La identificació de persones clau que treballen en diferents àrees en cada projecte sembla un primer pas important per a avançar en aquestes col·laboracions que es duguessin a terme a través d’enllaços professionals personalitzats.

Necessitem comportar-nos com un grup. Quines són les necessitats sobre regulació i quals han de ser actualitzades? Les coses es desenvolupen ràpidament i ens agradaria un mecanisme entre les normatives i els projectes que els alimenti recíprocament. Necessitem pensar en com podem fer això…algun suggeriment? Aconseguir que el grup se centri en mètodes de remei pot enriquir-nos els uns als altres i evitar remediació mal feta. El maneig de dades també ha sorgit com un altre assumpte que pot ser bastant dificultós, i per això hem de pensar com manejarem aquest assumpte. Potser seria molt convenient si les dades poden alimentar l’avaluació dels riscos mediambientals i els impactes sobre la salut en els ecosistemes. Això també podrà informar sobre els indicadors.

Després de la discussió, ens vam adonar que unes certes substàncies han d’enfocar-se i és necessari prioritzar.

Quina acció es pot fer per a fer arribar el missatge a les grans empreses químiques? Com podem millorar la normativa en tota Europa?

Per a finalitzar acordem córrer la veu i multiplicar els efectes comunicatius dels nostres esforços.

Gràcies a l’organitzador Roberto Ensenat-Waser i a tots els assistents per tan gran començament.

CONTACTE

press@comet.technology