Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

El projecte GEOFIT va participar a les Jornades Geotèrmiques Superficials Europees, a la sessió del 14 de juny de 2022 – Catalunya, Espanya

Les Jornades Geotèrmiques Superficials Europees van tenir lloc del 14 al 15 de juny de 2022 a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) a Catalunya, Espanya. Aprofitant la celebració de la novena assemblea general del projecte GEOFIT a Sant Cugat (Barcelona), el Consorci GEOFIT va assistir a l’esdeveniment durant les sessions del 14 de juny.

GEOFIT es troba ara en les últimes etapes de posada en marxa en els llocs de demostració i l’esdeveniment ha representat una oportunitat per demostrar el progrés en els sistemes geotèrmics de refrigeració i calefacció en edificis adaptats. Es van poder mostrar els diferents aspectes tractats pel projecte com la millora de les tecnologies de perforació, les diferents extraccions d’energia geotèrmica i bombes de calor de font de terra, anàlisi tèrmica, recopilació de dades, seguiment per radar d’edificis, gestió digital i eficiència dels sistemes.

Sessions orals de les Jornades Geotèrmiques Superficials Europees

L’energia geotèrmica superficial representa una tecnologia ben desenvolupada, no volàtil i neta per proporcionar calefacció i refrigeració eficients a tot Europa. Sovint s’associa amb l’ús de bombes de calor d’origen terrestre, però ofereix una àmplia gamma d’aplicacions com el georefredament o l’emmagatzematge de calor estacional. Tot i així, és àmpliament considerada com una tecnologia de nínxol, però té el potencial de convertir-se en un poderós canvi de joc cap a una tecnologia de calefacció i refrigeració descarbonitzada. La propera dècada, des del 2021 fins al 2030, és crucial per acomplir els ODS definits en la iniciativa “Energia neta per a tots els europeus” de la Comissió Europea. Tots aquests aspectes estan coberts pel projecte GEOFIT, i s’han pogut mostrar aquests avenços a la comunitat geotèrmica.

En nom de la Comissió Europea, l’esdeveniment va connectar a distància amb els representants de la DG Energy, Eva Hoos i Eric Lecomte, que van explicar el REPowerEU (Eu Revolution on Energy Plan) per desenvolupar calefacció i refrigeració geotèrmica, i el marc regulador actualitzat: Directiva RES d’Energies Renovables.

Representants de la Direcció DG Energia, Eva Hoos i Eric Lecomte

En nom del Consorci GEOFIT, Henk Witte, de Groenholland, va presentar els resultats del projecte principal a la sessió de la tarda i va ser possible intercanviar aquesta experiència juntament amb altres projectes i iniciatives europees relacionades com GEO4CIVHIC, i entitats i organitzacions líders en les tecnologies geotèrmiques com GPC IP GEOFLUID, Geological Survey of Austria, DCL GEOENERGY – ITECON, entre d’altres.

Henk Witte presentant el projecte GEOFIT

COMET Global Innovation com a líder de les activitats de comunicació del projecte, va portar diferents materials de comunicació per participar en les presentacions del pòster, inclosos els vídeos del projecte i altres materials impresos.

Sessió de pòsters durant les Jornades Geotèrmiques Superficials Europees

Els Dies de l’Energia Geotèrmica Superficial tenien com a objectiu connectar els responsables polítics amb els científics, per promoure i discutir oportunitats per impulsar aquesta tecnologia en la propera dècada.

CONTACTE

press@comet.technology