Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Implementació pràctica de BIM per a renovació: Demostració d’eines BIM senzilles i assequibles per a pimes. Lliçons apreses en el projecte BIM4Ren

Titulat en castellà” JORNADA: Aplicación práctica de BIM para Rehabilitación: Demostración de herramientas BIM sencillas y asequibles para PYMES. Lecciones aprendidas en el proyecto BIM4Ren” el passat 6 de juliol es va celebrar a Bilbao (Espanya) un nou esdeveniment del projecte BIM4Ren, a les seus d’Eraikune, el clúster de la construcció a Euskadi. L’esdeveniment híbrid va ser organitzat pels socis espanyols BIM4Ren, l’empresa contractista Kursaal i el centre de R+D TECNALIA, tots dos membres del clúster, i es va dirigir a la comunitat espanyola BIM4Ren, incloent Early Adopters, grups d’interès pilot, seguidors de BIM4Ren i, en general, tot el públic interessat en bim i rehabilitació Aquest esdeveniment, en el marc de les activitats dels Living Labs al voltant del pilot espanyol, va ser una continuació de l’anterior taller celebrat a Sant Sebastià el 2019 on es van debatre els reptes del BIM per a la renovació i els requisits de l’usuari per a la digitalització del procés.

L’esdeveniment “Implementació pràctica de BIM per a la renovació: Demostració d’eines BIM senzilles i assequibles per a pimes. Lliçons apreses en el projecte BIM4Ren es va elaborar com una combinació de teoria sobre BIM i renovació i demostració pràctica de les eines BIM4Ren utilitzades en el pilot espanyol, i les lliçons apreses sobre la digitalització del procés de renovació durant el projecte BIM4Ren per part de l’SME Kursaal.

En primer lloc, Fernando Sigchos d’EBC va descriure detalladament el context de la renovació a Europa, destacant el potencial del BIM per optimitzar el procés de renovació, específicament per a les pimes de construcció així com els reptes d’implementació. En segon lloc, Natalia Lasarte i Rosa San Mateos de TECNALIA van parlar sobre l’ús de la metodologia BIM en la renovació a partir dels resultats obtinguts del projecte BIM4Ren. En la segona part de l’esdeveniment, Martin Osa, del Kursaal, va presentar les tecnologies per a l’adquisició de geometria desenvolupades en el projecte, donant una demostració d’algunes de les eines provades en el pilot de recollida de dades com Plans2BIM, DAGABOT, CAIA, i ZUTEC. A més, Asier Mediavillade TECNALIA va presentar les eines off-site per a la generació de models BIM i simulació energètica desenvolupades dins del projecte per TECNALIA: 3BTool, PIECE; GISTOIFC, i BASE+. Finalment, Irene Reyero, del Kursaal, va parlar del treball realitzat en els pilots espanyols, va presentar la metodologia KPI per avaluar l’èxit del procés mitjançant BIM, i va acabar de compartir l’experiència adquirida pel projecte BIM4Ren sobre BIM i renovació des de la perspectiva d’una pime.

El taller, realitzat en castellà, va ser seguit per fins a 50 participants tant en streaming com presencialment a les instal·lacions d’Eraikune. Algunes preguntes van ser plantejades pels assistents als ponents durant les presentacions. Temes com el finançament europeu per a la digitalització de les pimes o l’accés a les dades del cadastre desperten l’interès dels participants. Aprofitant la presència d’empreses contractistes a la sala, va sorgir un fructífer debat sobre l’ús del BIM per a pimes.

La conclusió final, compartida per tots els ponents, és que el BIM és una oportunitat per a les pimes que treballen en la renovació que necessiten optimitzar el procés, pel que fa a les eines BIM a utilitzar són assequibles i s’ajusten a la diversitat de processos, mides de projecte, grups d’interès, fases i ambicions, en poques paraules, adequades a les necessitats de la pime.

L’esdeveniment enregistrat està disponible a Youtube en el següent enllaç:

CONTACTE

press@comet.technology