Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Taller de CircThread i Passaport Digital de Productes

El taller “CircThread and Digital Product Passports” va ser organitzat i allotjat per EcoWise UK, coordinadors tècnics del projecte H2020 de la UE CircThread – Building the Digital Thread for Circular Economy Product, Resource & Service Management i que es va celebrar en línia el 04de maig de 2022.

El taller va comptar amb la participació de gairebé 60 persones que s’inclouen com a part de la comunitat degrups d’interès del projecte CircThread. El taller també va atreure diverses organitzacions, grups d’interès externs del projecte i actors de la indústria, incloses les grans organitzacions tecnològiques de Silicon Valley.

L’objectiu del taller és presentar els últims coneixements sobre la novalegislació de la UE cap a la iniciativa de productes sostenibles i la proposta de passaport de productes digitals relacionats, i com el projecte CircThread està abordant aquest tema. Els aspectes més destacats del taller es van presentar principalment sobre el context del projecte CircThread, resum de la proposta de la UE per al nou marc sobre EcoDisseny per a Passaport de Productes Sostenibles llançat el març de 2022.

Es va tractar la cronologia clau de les activitats, el seu impacte i complexitat i cap al final del taller es van capturar les perspectives dels assistents en un enfocament interactiu. Els coneixements del taller interactiu van ser útils per entendre les possibles barreres, beneficis, principals preocupacions i solucions en la implementació del Passaport de Producte Digitalamb referència a la iniciativa en curs i a la nova legislació de la UE en general.

Context del taller

La Comissió de la UE ha llançat recentment una nova bateria de propostes legislatives destinades a fer dels productes sostenibles i circulars la norma a Europa. Un instrument bàsic proposat per fer-ho realitat és el passaport digital del producte: un registre d’informació digital vinculat a una etiqueta de producte que s’adjunta físicament al producte, per desbloquejar l’intercanvi d’informació durant tot el cicle de vida del producte. Els proveïdors d’informació previstos i els usuaris del passaport de productes digitals inclouen empreses de la cadena de subministrament, consumidors, recicladors, reparadors, professionals del manteniment i autoritats nacionals.

L’actual proposta legislativa estableix el marc general per al passaport de productes digitals. Els detalls necessaris per implementar el passaport digital de productes encara és en fase de legislació i les consultes posteriors. En línia amb aquest desenvolupament global, el projecte de recerca i innovació CircThead finançat per la UE ja està explorant la frontera en passaports de productes digitals i en l’intercanvi d’informació durant tot el cicle de vida del producte, juntament amb empreses, organitzacions de responsabilitat dels productors, empreses de reparació, organismes de consumidors i recicladors a Espanya, Eslovènia i Itàlia.

Aquesta sessió es va organitzar mitjançant un tauler Lucid Spark compartit amb els assistents per dirigir-los a compartir les seves opinions sobre quatre preguntes o temes per iniciar el context i permetre’ls proporcionar les seves respostes o punts de vista mitjançant notes enganxades presentades al tauler.

La sessió ha durat 40 minuts i els resultats capturats de la sessió interactiva s’han posat a disposició de la comunitat CircThread Stakeholder

Uniu-vos a la comunitat de parts interessades de CircThreadper obtenir més informació sobre les darreres actualitzacions del projecte i notificar-les sobre els propers esdeveniments.

CONTACTE

press@comet.technology