Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

REACT en Llocs Sostenibles 2022

Durant la darrera edició de llocs sostenibles a Niça la setmana passada, REACT ha estat present mitjançant presentacions en tallers i l’assistència d’alguns dels membres del projecte de R2M, COMET i Teesside University.

Des de la publicació “Clean Energy Policy Statement for EU Islands” el 2017, les illes europees s’estan convertint en ambaixadors de la transició energètica i l’ús eficient de les fonts d’energia, i REACT n’és una part important amb els seus tres pilots que implementen solucions d’energia neta a La Graciosa, Carloforte i l’illa d’Aran.

Els socis del taller

Durant el taller Sustainable Places, 2022: “Accions europees cap a la descarbonització de les illes geogràfiques” els projectes germans (ISLANDER, ROBINSON, GIFT) i altres projectes amb inquietuds similars (IANOS, INSULAE, NESOI, MAESHA) van explorar diferents temes relacionats amb les vies per aconseguir la descarbonització, els esquemes de finançament i la presentació tècnica i les lliçons apreses dels projectes i els seus llocs pilot.

El projecte REACT EU va participar al taller Accions europees cap a la descarbonització de les illes geogràfiques amb Dana Abi Ghanem de la Universitat de Teesside amb una presentació sobre com pensem sobre els usuaris de resposta a la demanda i els reptes de relacionar-se amb ells de manera justa. També Tracey Crosbie (en línia) i Michael Short van presentar una investigació titulada “Measuring the Gap: a statistical approach for online evaluation and forecasting of human participation in Demand Response”. Així doncs, hi ha hagut una bona representació dels resultats del projecte a la conferència.

Implicació dels usuaris

Tot això sense oblidar la implicació de l’usuari. Sense la participació de l’usuari i la comunitat, el camí del projecte només està a mig camí. Hi ha moltes preguntes per abordar i reptes a afrontar quan es treballa a illes petites on de vegades la informació que tenen els residents sobre l’energia neta o les comunitats energètiques no s’entén del tot. Això forma part de les tasques necessàries: durant el taller es van presentar nous plantejaments que complementen la participació tradicional dels residents.

Els reptes de la innovació Va ser útil conèixer els reptes de la gestió energètica. Entendre que l’energia cooperativa estalvia costos i augmenta l’eficiència. A més, va ser fascinant saber que els desenvolupaments tecnològics (nous materials, programari adaptat, etc.) són un repte però un avenç en la innovació.

Noves plaques solars amb transparència mitjana.

Com sempre, la trobada ha estat un excel·lent aparador de projectes d’energia verda i una gran oportunitat per entrar en contacte amb resultats molt interessants i professionals fantàstics que ens emocionen i ens animen a seguir el camí de la recerca i la innovació d’energies netes.

CONTACTE

press@comet.technology