Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Taller SPHERE a Sustainable Places 2022

La setmana passada, el 7 de setembre, SPHERE va participar en el taller organitzat per la Building Digital Twin Association (BDTA): Ontologies in Digital Twin. Metodologia, lliçons apreses i enfocament pràctic.

En aquest taller han participat sis projectes finançats per la UE. Tots els projectes tenen el desenvolupament d’un model de dades bessons digitals en construcció. En aquest cas, la importància rau en la seva representació ontològica, capaç de captar totes les dades necessàries per al model digital d’obres de construcció d’edificis o infraestructures.

A la sessió hi havia Gabor Szibieg (projecte BIMprove), Raúl García-Castro (projecte COGITO ), Jonas Schlenger (projecte BIM2TWIN), Rahul Tomar (projecte ASHVIN ), Bruno Daniotti, Martina Signorini i Seppo Torma (projecte BIM4EEB).

Destaca especialment la presentació per part de Mathias Boundel, del nostre soci NEANEX, del nostre projecte SPHERE. Mathias Boundel va explicar l’aplicació de xarxes d’ontologia i formularis d’aplicació en el projecte dins del Digital Twin Environment (DTE) i l’enfocament d’aquests desenvolupaments en capes.

La presentació de Wojciech Teclaw sobre el treball de Digital Twin a la pràctica, aplicada al projecte BIMprove, ens va portar a la part més procedimental i de gestió.

Rahul Tomar, del projecte ASHVIN, va presentar l’article: “Platology: A DT Ontology Suite for the Complete Lifecycle of Infrastructure” on una sistematització de conceptes bàsics ajuda al desenvolupament de bessons digitals en infraestructura al llarg del seu cicle de vida.

Finalment, Pablo Vicente Legazpi, de la BDTA, va presentar El Llibre Blanc de la BDTA i els seus avenços actuals.

CONTACTE

press@comet.technology