Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Taller de simulació per a temps real/IA habilitat per la construcció d’entorns de bessons digitals

La setmana passada el dijous 8 de setembre, a Niça, i sota el paraigua de Llocs Sostenibles 2022, va tenir lloc el Taller titulat: “Building Digital Twin Simulation” de manera híbrida.

Un futur edifici ha de ser plenament conscient de la seva funcionalitat, de la seva eficiència energètica, però no només s’ha de limitar a l’edifici en si. Els humans i les circumstàncies externes (les condicions meteorològiques, per exemple) han de definir com pot respondre l’edifici (respecte a la salut, el confort i la sostenibilitat).

És per això que la Building Digital Association disposa d’un grup de treball de simulació que promou diversos estàndards de simulació i SIMBOTS per al seu ús en bessons digitals d’edificis i infraestructures. Aquests estàndards són necessaris per aconseguir una millor interoperabilitat entre plataformes de programari i reduir el cost de la implementació. La simulació matemàtica està orientada a temps real i programari en bucle, però es pot utilitzar per a totes les fases de l’edifici: disseny, posada en marxa o explotació del cicle de vida.

Aquests estàndards no només són crucials per fer-ho possible, sinó per fer-lo rendible i fiable. Els fabricants de programari han d’unir forces amb els fabricants per integrar totes aquestes noves tecnologies en temps econòmic. Aquesta tecnologia ha estat provada en l’aeronàutica, l’espai o l’automoció, però s’adapta als escenaris constructius en totes les fases de l’edifici (disseny, posada en marxa o funcionament del cicle de vida).

SPHERE ha participat en aquest taller: “Simulació en temps real/AI habilitat per la construcció d’entorns de bessons digitals” i és conscient de la necessitat d’unir esforços per fer realitat els estàndards de simulació.

La sessió ha estat presidida per Eduard Loscos com a coordinador d’ESFERA i president de la BDTA.

CONTACTE

press@comet.technology