Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Taller de Confiança

En el taller “Privacy Metric Tool for Building Digital Twins Trustworthiness” que es va celebrar el dijous de la setmana passada, 8 de setembre, a Niça, i sota el paraigua de Sustainable Places 2022, es va explicar la “PRIVACY METRIC TOOL”, en el marc de la Projecte SPHERE, per al monitoratge de la llar i control avançat d’IA basat en models matemàtics.

Aquesta eina es va presentar per primera vegada a BDTIC2022 i serà un dels estàndards presentats a CEN442 WG9. “PRIVACY METRIC TOOL” proporciona una avaluació objectiva del nivell de privadesa i es podria utilitzar com a estàndard obligatori en el futur o com a eina de disseny per a desenvolupadors i fabricants de sensors i dispositius domèstics. El projecte DIGICHECKS H2020 també s’uneix al projecte Esfera per treballar aquest tema.

Hi va haver moltes presentacions interessants i la participació molt activa dels assistents va ser encoratjadora. Va demostrar que aquesta àrea és important i que els factors relacionats amb la privadesa i la seguretat són molt demandats per ser explorats i abordats.

Com podem demanar i fomentar la confiança en les instàncies de Digital Twin? Es va parlar de la necessitat d’analitzar tots els usuaris potencials i fins i tot determinats grups de la comunitat per implementar procediments de participació que s’ajustin a les seves necessitats i voluntats per aconseguir la satisfacció dels usuaris. Això al seu torn pot acabar amb el desenvolupament de la confiança i fomentar l’adopció de tecnologia per part dels professionals de les tecnologies emergents i els nous desenvolupaments. Al final es va esmentar el fet que també aconseguint la satisfacció dels usuaris mitjançant els principis d’usabilitat i un ús adequat es creu que això promou la confiança i l’acceptació de les noves tecnologies. Es va reconèixer que hauríem de donar la merescuda rellevància als factors humans.

L’atenció de l’audiència va ser alta sobre com garantir la privadesa de les dades, com gestionar el compromís i com generar confiança entre aquelles instàncies relacionades amb l’ús de bessons digitals en el sector de la construcció, la reforma i la construcció, però també en altres sectors hi havia el bessó digital. s’està posant al dia. S’espera que altres desenvolupaments interessants en aquestes àrees s’accelerin en els propers mesos.

CONTACTE

press@comet.technology