Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

REACT 8a Assemblea General a Viena

La setmana passada, els dies 16 i 17, el consorci REACT es va reunir a Viena a les instal·lacions de l’AIT per a la 8a Assemblea General. El projecte se centra en la independència energètica que va de la mà de la transició energètica, la gestió energètica i la creació en una fase posterior de comunitats energètiques que siguin capaços de gestionar la seva generació i compartició d’energia.

Durant aquests dos dies es van presentar els avenços del projecte. Els avenços en l’aplicació han estat ràpids i hi ha moltes preguntes que encara s’han de polir tot i que la majoria dels objectius del projecte s’han assolit fins ara.

Hem rebut comentaris de les 3 comunitats insulars de les illes Aran, Carloforte i la Graciosa i les seves percepcions i avenços realitzats últimament en el projecte.

Hem parlat sobre les eines de previsió i el seu ús, els mètodes d’optimització, el model de caixa gris/negra, problemes sobre el funcionament de la xarxa i la detecció d’avaries. També vam parlar llargament sobre els controladors d’actius energètics.

Hi ha diversos punts que han destacat de les xerrades i presentacions:

Estem pensant en com d’important és comparar la situació en el pilot situat abans i després del desenvolupament de REACT, de manera que hem de comparar totes les dades recollides.

Enfortir la col·laboració amb els operadors de xarxes locals en aquests darrers mesos és un pas endavant molt important i necessari.

També hem d’esforçar-nos per promoure la implantació de les solucions entre la població en general, sobretot tenint en compte la flexibilització del mercat energètic en el futur.

La difusió de les lliçons apreses del projecte i la formació dels usuaris finals són altres dos objectius per al futur proper.

Hem d’agrair a l’equip d’AIT -i especialment a Stefan Übermasser- per acollir l’esdeveniment i fer que la reunió fos molt agradable, i també per la interessant visita que vam tenir al laboratori de les instal·lacions de l’AIT, on vam aprendre molt sobre l’emmagatzematge d’energia i possibilitats de graella.

CONTACTE

press@comet.technology