Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

SCENARIOS 1a Assemblea General

Dilluns i dimarts de la setmana passada es va celebrar la primera assemblea general d’ESCENARIOS a Alessandria organitzada pel coordinador del projecte Prof. Francesco Dondero i el seu equip del Departament de Ciència i Innovació Tecnològica, a la Università del Piemonte Orientale (UPO).

Durant aquests dos dies es van presentar els avenços del projecte. S’han demostrat avenços en els pilots i hi ha molts temes que encara s’han de polir, especialment els de propietat intel·lectual, tot i que la majoria dels objectius del projecte són molt clars.

També hem d’esforçar-nos per visibilitzar entre la població en general el fet que hi ha contaminants al nostre voltant i estem multant remeis per eliminar-los del medi. La majoria de la ciutadania desconeix completament l’existència d’aquests contaminants com els PFAS, i molt menys dels esforços que duen a terme els SCENARIOS i els nostres projectes germans. La legislació és una eina molt important per prevenir els danys a la salut i al medi ambient i les iniciatives europees es discuteixen constantment.

Durant el primer dia, on també es va impartir el taller “Primer taller internacional sobre transport de PFAS i toxicologia de PFAS”. Les diferents accions realitzades per tots els socis durant el darrer any s’han presentat en tots els àmbits: social, tecnològic, tècnic i la seva relació amb les demostracions pilot. També es van parlar de les activitats previstes per als llocs de demostració. També es van tractar altres qüestions importants de les activitats de desplegament. Durant el segon dia es van fer més presentacions sobre el progrés i també es van realitzar quatre tallers dels quatre pilars del projecte perquè els socis poguessin discutir com planificar i dur a terme les tasques necessàries en el futur immediat i per al proper any.

Hem d’agrair a l’equip de la UPO -i especialment a Francesco Dondero- per acollir l’acte i fer que la reunió fos molt agradable i fructífera, i també per la interessant organització del taller, on vam aprendre molt sobre PFAStransport i toxicologia de PFAS.

CONTACTE

press@comet.technology