Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

CIRCTHREAD – TALLER DE PRESENTACIÓ DE SERVEIS WP6

Informació del taller

El 15 de març de 2023, EKODENGE va realitzar una demostració dels primers prototips de versió per a les quatre primeres tasques del WP6 amb tres líders de tasques. Aquesta demostració va ser una quarta fita de les dotze fites del projecte. El format del taller era en línia. La presentació va durar aproximadament dues hores i mitja amb cinquanta-dos participants formats per membres del consorci. A més, va ser una presentació a dues cares amb una sessió de comentaris en línia, que va prendre deu minuts per a cada demostració del servei.

WP6, anomenat Serveis de circularitat i sostenibilitat descentralitzats flexibles, amb les seves sis tasques ofereix mòduls de servei de programari d’economia circular per interactuar amb el sistema d’intercanvi d’informació Digital Thread a través del contenidor de serveis. Amb aquesta finalitat, totes les tasques identificaran, utilitzant els casos d’ús, les dades necessàries i els enllaços d’informació del servei al llarg del cicle de vida, els algorismes de fons i les interfícies d’usuari de manera descentralitzada. L’objectiu principal d’aquest WP és donar suport a l’avaluació i la presa de decisions en el cicle de vida del producte.

Intenció i objectius del Workshop

L’objectiu principal del taller és compartir l’estat actual dels serveis amb els líders de tasques del WP6 i tots els membres del consorci durant el taller. Encara que no es tracti de sistemes de programari complets i totalment funcionals, la importància del feedback s’emfasitza tant com a fita en la proposta del projecte CircThread com en el nostre enfocament. També va donar suport al nostre enfocament àgil que hem estat utilitzant per dur a terme la metodologia de desenvolupament de programari. Amb un enfocament àgil, treballarem amb un enfocament iteratiu i esprints de dues setmanes. Per tant, organitzem un seminari web perquè tots els socis del consorci coneguin l’estat actual dels Serveis i puguin donar-hi comentaris.

Socis presentadors i els seus serveis

SIMAVI és líder de la tasca 6.1, que és el servei d’identificació de dades de productes heretats i la tasca 6.3, que és un servei d’avaluació de la circularitat del producte danyat. Han presentat el Servei 7, el Servei 8 per a la Tasca 6.1 i el Servei 9 per a la Tasca 6.3.

NIRwave Pico és un espectròmetre NIR incrustat compacte, amb un motor integrat compatible amb IA per tal de realitzar la classificació del material mostrat. El sistema s’ha utilitzat fins ara amb èxit en la classificació tèxtil. En l’àmbit de CircThread, per al Servei 7, l’aparell s’ampliarà per donar suport a la classificació de materials polímers per als aparells durant el seu pretractament i reciclatge, en l’àmbit del cas d’ús de la decisió final d’ús.

El servei 8 es desenvoluparà perquè l’utilitzi un recolector o una organització de responsabilitat del productor (PRO) i els recicladors. El Servei permetrà a l’usuari proporcionar informació del producte per als productes de final d’ús heretats en un servei web per omplir els buits on no hi ha informació disponible directament del fabricant original. L’objectiu principal és aproximar el més possible els materials i la composició dels components dels productes individuals per generar una llista de materials.

El servei 9 es desenvoluparà per capturar informació sobre els productes recollits. Concretament, captar el nivell de dany d’un producte en trànsit o en ús per tal d’obtenir una avaluació real del millor processament al final de la seva vida útil.

EKODENGE és líder de la tasca 6.2, que és un servei de recomanació de recollida al final de l’ús (servei 13). El Servei es desenvoluparà a partir de tres mòduls. Un mòdul d’informació del producte proporcionarà una imatge general de l’estat de l’aparell quan es recull. Un mòdul d’avaluació de la circularitat es basarà en l’estat de l’aparell per avaluar els beneficis de circularitat del material i del producte de les diferents opcions d’ús final. I es desenvoluparà una base de dades de valor de mercat per a diferents rutes de finalització d’ús per proporcionar informació econòmica basada en les opcions i recomanacions de finalització d’ús. Aleshores, la circularitat i la informació econòmica combinades es poden utilitzar perquè un col·leccionista o una organització de responsabilitat del productor (PRO) decideixi la ruta de finalització d’ús o de finalització de la vida útil després de la recollida.

SUPSI és un Task Leader del Servei d’assessorament en sostenibilitat circular (Servei 10). El Servei pretén donar suport a l’anàlisi de productes des d’una perspectiva combinada de sostenibilitat i circularitat. Ho farà calculant un conjunt d’indicadors d’avaluació a partir de la informació disponible sobre la fabricació, l’ús i la cadena de subministrament del producte, per donar suport a les decisions del fabricant per millorar la circularitat del producte, el rendiment ambiental i social.

Taller d’Anàlisi i Pla d’Acció

Després de l’anàlisi del taller, els comentaris es van recollir i es van transferir als líders de tasques per poder millorar els seus serveis tenint en compte les contribucions valuoses. Tenim 87 respostes i Ekodenge ha recopilat tots els comentaris que provenien de les enquestes al final de cada presentació de la tasca. Cada comentari s’ha enviat als socis, individualment. En els passos posteriors, aquests comentaris es tindran en compte en les fases de desenvolupament. A més, la tècnica de retroalimentació en fase inicial suggerida per mètodes àgils va ser beneficiosa. Les parts interessades des de diferents perspectives van tenir diferents comentaris, i es va generar informació útil en una fase inicial perquè els equips de desenvolupament del servei fessin les seves aplicacions més eficients i útils.

CONTACTE

press@comet.technology