Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

REACT 9a Assemblea General a Lesbos

La darrera assemblea general del consorci REACT va tenir lloc entre els dies 6 i 8 de juny a Lesbos. L’amfitrió, aquesta vegada, va ser la Universitat de l’Egeu que té les seves instal·lacions a la bonica ciutat de Mytilene, i Stergios Vakalis va fer una gran feina en l’organització de la reunió i altres activitats relacionades.

Els debats s’han centrat en els principals treballs realitzats durant el període (progrés global), quins han estat els resultats i activitats més significatius realitzats, i les desviacions i les accions correctores implementades quan ha estat necessari. També vam reflexionar sobre quins eren els motius dels fracassos per assolir els objectius crítics i/o no estar a l’horari. Un dels temes més importants de l’acte van ser les xerrades sobre el pla de validació i replicació. Les possibilitats que les illes més grans adoptin el model REACT són una oportunitat per desenvolupar encara més els resultats del projecte i ampliar-lo.

Els socis van mantenir una discussió oberta per veure les opinions dels altres sobre la validació dels casos d’ús del projecte REACT, però també sobre l’avaluació dels resultats del projecte REACT en relació amb STOS i KI, així com amb el full de ruta d’explotació. És important que tots els esforços realitzats durant aquests quatre anys i mig puguin estar presents d’alguna manera a la societat. Per això els participants a la reunió van parlar sobre el desenvolupament de models de negoci + plans d’escalabilitat i replicabilitat.

Ara és molt important consolidar la Comunicació i la difusió dels resultats del projecte REACT validat, en aquest sentit aquest lloc web romandrà obert durant 5 anys més i tots els lliuraments públics i articles científics estaran disponibles a la secció de Publicació i resultats però també a Zenodo.

El professor Dias Haralampopoulos ens va fer una gran visita explicativa i una visita al laboratori on vam poder veure totes les tecnologies utilitzades al departament per a les activitats de recerca sobre energia i sostenibilitat.

Estem segurs que els resultats del projecte ajudaran a avançar encara més en el camí cap a l’autosuficiència energètica verda de les illes. Ha estat un camí accidentat amb una pandèmia al mig, però tots hem après molt i hem enriquit el nostre coneixement i hem millorat la nostra comprensió de quines són les necessitats dels residents de les illes.

Amb molta tristesa estem disposats a tancar el projecte però ens portem una experiència brillant que ens ha enriquit a tots, tant tècnicament com humanament.

CONTACTE

press@comet.technology