Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Els casos de negoci SCENARIOS: una cultura orientada a l’explotació, basada en la reparació del medi ambient i en el desenvolupament de la tecnologia, el mercat i els estàndards.

El projecte SCENARIOS proporcionarà solucions pilot per a la detecció, (bio)monitorització, toxicitat i avaluació de riscos a llarg termini, control de la contaminació i reparació de substàncies per- i polifluoroalquils (PFAS). Aquests desenvolupaments tecnològics de SCENARIOS necessiten ser preparats per tal d’accelerar la seva adopció al mercat i generar la màxima consciència entre les parts interessades. Les solucions pilot, integrades per desenvolupadors tecnològics, comptaran amb el suport d’arribar als mercats d’explotació i capitalitzar oportunitats de negoci. Per tant, un pla i una gestió eficients del que han d’aconseguir els desenvolupadors tecnològics, juntament amb la implicació de les parts interessades rellevants, faran que els resultats de la recerca siguin manejables i explotables.

Amb aquesta finalitat, el projecte SCENARIOS innova per crear i mantenir una cultura orientada a l’explotació, partint dels resultats de les avaluacions de sostenibilitat i del paper mateix del projecte: aconseguir una contaminació zero i donar suport a la rehabilitació de l’aigua i el sòl. Per capturar les condicions òptimes per a les oportunitats de negoci d’SCENARIOS, és essencial identificar el context actual i mundial de PFAS, però també mirar els segments de mercat potencials i competitius i orientar-se als actors clau en les primeres etapes. LOMARTOV, el soci del projecte que lidera el WP9 “Nova proposta per a la replicabilitat, l’explotació i els estàndards de regulació”, donarà suport a la captació de SCENARIOS i proporcionarà informació oportuna al consorci per permetre el desenvolupament del model de negoci. Aquest procés necessita una iteració, identificant acuradament les principals figures i els principals obstacles per a l’explotació futura del projecte. La complexa anàlisi de mercat, realitzada en estreta col·laboració amb els socis del projecte, donarà suport a la co-creació de les vies d’explotació i dels casos de negoci específics. Vinculat a la definició del mercat i del negoci, també s’avaluen les mesures de DPI i Protecció entre tots els socis, per tal de garantir la competitivitat i el valor de la recerca realitzada. La figura 1 mostra els pilars de la sortida al mercat coberts durant la vida del projecte SCENARIOS.

Figura 1. Enfocament orientat a l’explotació del projecte SCENARIOS

Els resultats de la creació de l’ethos orientat a l’explotació de SCENARIOS s’informaran al proper entregable D9.1 Anàlisi de mercat orientar el desenvolupament tecnològic i capturar les activitats de vigilància que siguin públiques i disponibles per a totes les parts interessades; D9.3 i D9.4, en conseqüència la segona i última versió del Pla d’explotació; D9.5 Models de negoci i plans per portar els resultats d’SCENARIOS al mercat; i el D9.6 Informe semestral de mesures de protecció dels DPI, acords de socis i pla de replicació del consorci. Aquest paquet de suport permetrà als gestors de resultats explotables clau preparar el seu treball per respondre a les oportunitats i reptes del mercat.

CONTACTE

press@comet.technology