Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

REACT a Llocs Sostenibles 2023

Del 14 al 16 de juny, REACT va participar activament en diversos tallers a la Conferència de Llocs Sostenibles 2023. L’edició d’enguany va tenir lloc a Madrid (com a esdeveniment híbrid), i a partir dels seus èxits de l’any anterior, REACT va compartir el seu progrés i va contribuir a debats sobre diversos temes relacionats amb les comunitats energètiques, la participació ciutadana i la transició a l’energia verda.

Aquí teniu una visió general de la implicació de REACT en els tres tallers on vam participar:

1- Seguiment de comunitats energètiques Part 1: Tecnologies, serveis i regulacions – Taller

En aquest taller, REACT es va unir a altres projectes com FEDECOM, POCITYF, DE-RISK, BECKON, CREATORS, MASTERPIECE i LocalRES per explorar tecnologies, directrius i marcs reguladors d’energies renovables que facilitin l’establiment i el creixement de comunitats energètiques a Europa. A través de presentacions i debats, els participants van aprofundir en els avenços tecnològics, els serveis i les regulacions que impulsen la penetració de les comunitats energètiques. Francisco Javier Díez de Tekniker va representar REACT en aquest taller.

2- Seguiment de comunitats energètiques Part 2: Taller de participació ciutadana i consumidora

REACT va contribuir a aquest taller juntament amb projectes com COMMUNITAS, HESTIA, LIGHTNESS, NEON, RESCHOOL i DE-RISK. El focus es va centrar en comprendre les oportunitats i les limitacions de la implicació dels ciutadans i consumidors en les comunitats energètiques. Es van presentar i discutir metodologies i eines per a un compromís efectiu, fomentant una comprensió més profunda de com implicar les persones en el procés de transició energètica. Fausto Sainz Salces de COMET va ser l’encarregat de representar REACT i mostrar les experiències del projecte.

3- Les illes geogràfiques de la UE com a líders de la transició energètica verda: 5a edició – Taller

El taller, que arriba a la seva cinquena edició, tenia com a objectiu reforçar la col·laboració entre diversos projectes germans H2020 que treballen en la descarbonització de les illes i la transició energètica neta. Projectes com NESOI, IANOS, INSULAE, VPP4ISLANDS, ROBINSON, MAESHA i GIFT es van unir amb REACT per compartir experiències, coneixements i resultats tècnics relacionats amb les illes geogràfiques de la UE. Les presentacions es van centrar en les interaccions amb els organismes de la UE, els sistemes financers i les lliçons apreses. El taller també va preguntar sobre les aportacions de l’audiència per identificar barreres, oportunitats i requisits perquè les illes liderin la transició a l’energia verda de la Unió Europea. Fausto Sainz Salces va presentar REACT durant aquest darrer matí de la conferència.

Mitjançant la participació en aquests tallers, REACT va contribuir a l’intercanvi de coneixements, debats col·laboratius i exploració de solucions innovadores que poden impulsar l’adopció de tecnologies d’energia neta i l’establiment de comunitats energètiques sostenibles.

Un gran final per un gran esforç!

CONTACTE

press@comet.technology