Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Primera reunió d’informe periòdic a Patras

El consorci SCENARIOS es va reunir durant l’última setmana de juliol per a la primera reunió de revisió amb funcionaris de la UE. Aprofitant l’oportunitat de reunir-nos a Patras durant aquesta reunió, vam poder assistir a unes demostracions molt interessants als laboratoris FORTH.

DEMO-A (FORTH)

DETECCIÓ INTELLIGENT DE PFAS PER ESPECTROSCOPIA RAMAN MILLORADA EN SUPERFÍCIE

Els mètodes convencionals per a la detecció de substàncies per- i polifluoroalquil (PFAS) es basen principalment en la cromatografia LC-MS/MS i normalment requereixen anàlisis fora del lloc i són molt cars i requereixen molt de temps. La tècnica Surface Enhanced Raman (SERS) s’ha implementat àmpliament perquè la detecció de diferents molècules sigui ràpida i aconseguint límits de detecció molt baixos (fins a la detecció d’una molècula única). Malgrat que el SERS ha demostrat el seu potencial per a la detecció de diferents tipus de molècules, els registres per a la detecció de PFAS basada en SERS estan gairebé absents. Per a la demostració a les instal·lacions d’ICEHT, vam introduir un nou enfocament assistit per additius, que crea una nova plataforma de substrat per a la promoció de la detecció de PFAS mitjançant SERS. Durant aquesta demostració, es va presentar i explicar el protocol, els principals passos seguits fins ara, els paràmetres experimentals que intentem afinar i altres punts crítics d’aquesta investigació en curs cap al nostre objectiu a llarg termini.

DEMO-B (FORTH)

DESTRUCCIÓ DE PFAS PER PLASMA D’ATMOSFÈRIC FRED (CAP)

Es van demostrar diversos reactors CAP a escala de laboratori amb diferents configuracions/geometries d’elèctrodes de plasma desenvolupades per a la degradació de PFAS a l’aigua i el sòl.

Per al tractament de sòls contaminats amb PFAS, es van demostrar dues geometries de reactor diferents. Un reactor de plasma de descàrrega de barrera dielèctrica (DBD) de pla a xarxa (tractament ex situ) on les descàrregues de plasma es generen en la fase gasosa per sobre del sòl contaminat i un reactor de plasma DBD coaxial capaç de produir descàrregues de plasma directament dins dels porus interconnectats del sòl i no només en la fase gasosa per sobre d’ella (tractament al sòl). També es va demostrar un sistema DBD d’escaneig millorat amb capacitat de tractament ~ 10 kg de sòl contaminat/h.

Per al tractament de l’aigua contaminada amb PFAS, es van demostrar reactors DBD gas-líquid i microbombolles de plasma (PMB). En el DBD gas-líquid, les espècies de plasma primàries es creen en la fase gasosa i després es difonen al medi aquàtic a través de la interfase gas-líquid generant espècies secundàries dins de l’aigua, mentre que amb la configuració PMB la dissolució directa i la ràpida disponibilitat i massa té lloc la transferència d’espècies plasmàtiques a la fase aquosa. També es van demostrar dues configuracions de reactor de plasma millorades (és a dir, DBD gas-líquid i microbombolles de plasma) amb una capacitat de tractament d’entre 20 i 100 L/dia.

Moltes gràcies al nostre amfitrió FORTH per organitzar l’esdeveniment i oferir-nos demostracions tan interessants i una bona estona… fins i tot amb les temperatures càlides ens ho vam passar genial i vam tenir una reunió fructífera.

CONTACTE

press@comet.technology