Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Participació de la Universitat d’Edimburg a Electrochem 2023

El desenvolupament de catalitzadors amb una excel·lent selectivitat, estabilitat i activitat cap a productes multicarboni per a la reducció electroquímica de CO2 (CO2RR) ha estat un tema d’investigació àmplia pel seu paper crucial en l’ús sostenible del CO2. Aquestes característiques depenen de la composició i la morfologia del catalitzador, que també depenen de la metodologia de síntesi.

Cada any, la Royal Society of Chemistry organitza la Conferència Electrochem com a plataforma perquè els primers investigadors comparteixin el seu treball. Enguany, la Universitat de Bristol va acollir l’esdeveniment, del 10 al 12 de setembre, i el Grup d’Enginyeria Electroquímica d’Edimburg (grup e3), liderat pel Dr. Ignacio Tudela-Montes, van presentar el seu treball relacionat amb el desenvolupament d’un mètode de fabricació in situ per a la síntesi electroquímica de catalitzadors basats en Cu dipositats en una difusió de gas de capes a base de carboni.

Dos membres de la Universitat d’Edimburg implicats en el projecte SolDAC van presentar els seus resums durant la Conferència Electrochem.

Mayra Tovar-Oliva va oferir la xerrada “Tècnica d’electrodeposició optimitzada per a la fabricació in situ de catalitzadors basats en Cu en capes de difusió de gas per a la reducció electroquímica de CO2” i Luis Navarro va presentar la “Electrodeposició de catalitzadors bimetàl·lics basats en Cu sobre la capa de difusió de gas (GDL) per la conversió electroquímica del CO2”.

En ambdues presentacions, la caracterització SEM i EDx confirma la producció d’electrocatalitzadors uniformement distribuïts amb diferents relacions de revestiment metall-metall. A més, els primers resultats sobre el rendiment dels catalitzadors de Cu i CuAg en un electrolític de flux, demostren la viabilitat d’utilitzar-los en CO2RR a una escala més gran, confirmant que el mètode de síntesi del grup e3 proporciona una ruta escalable prometedora per resoldre la producció massiva de GDE, un tema important en la valorització del carboni.

CONTACTE

press@comet.technology