Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

CircThread Cinquena Assemblea General a Bilbao

La setmana passada del 21 al 23 ens vam reunir a Bilbao per a la 5a Assemblea General de CircThread. Estem canviant la manera de treballar en aquestes trobades, avançant cap a activitats més dinàmiques i pràctiques. Durant aquests dos dies s’han dut a terme diversos tallers interns sobre els casos d’ús, la generació del fil digital, com avancem en la recuperació de recanvis per a la reparació per a fabricants i recicladors, com avançar per a la informació digital del consumidor i els punts d’accés per reparacions i recollides, declaracions ambientals del producte o recomanacions de finalització d’ús.

També van haver tallers sobre la dificultat de crear un conjunt de dades potencialment sensible i com compartir-lo, inclòs el format de la data de desmuntatge del disseny i la gestió de la llista de materials. També vam conèixer el servei Ecomanager, com s’integra amb els sistemes d’informació del fabricant i com es pot vincular al catàleg de metadades del model de producte i DPP. Altres tallers tracten sobre la captura d’informació de productes plàstics. Finalment, també aprenem com crear materials de comunicació que puguin beneficiar el projecte, l’organització i també ajudar a difondre la filosofia CircThread.

A més d’aquestes interessants discussions, hi va haver visites a quatre llocs diferents. Es van realitzar quatre visites a organitzacions que participen en el projecte on els participants van poder entendre millor els modes de treball i els procediments d’aquestes organitzacions.

DOMUSA– Fabricant de calderes, cremadors i altres productes del sector de la calefacció.

Després d’un bonic trajecte fora del centre de Bilbao, gaudint de muntanyes i pobles, arribem a la fàbrica Domusa soterrada als turons. Ens va rebre cordialment en Mikel i va fer una breu presentació a la sala de juntes sobre la història de Domusa (com ara que el nom Domusa és una combinació dels noms de pila del propietari i de la seva dona). Han mantingut aquesta perspectiva familiar i flexibilitat alhora que gaudeixen dels avantatges de formar part ara de Mondragon Corporation.

La visita al lloc va cobrir les dues plantes de la fàbrica i ens van guiar per tot el procés, des de la incorporació de làmines fines d’acer inoxidable per crear els dipòsits de la caldera fins a la soldadura de components a mà i també utilitzant l’automatització si escau. Ens van mostrar tot el procés de muntatge, inclosa la construcció de caixes de fusta per transportar les calderes acabades. L’escala de la producció era impressionant, però també l’habilitat dels empleats. Vam poder fer preguntes i conèixer com Domusa és capaç de construir calderes amb una gran varietat d’especificacions a causa de la seva mida i els seus processos de producció flexibles.

La visita va acabar amb una meravellosa truita espanyola mentre vam veure les calderes acabades en una sala d’exposicions propera: des de calderes domèstiques de gas i petroli fins a grans calderes industrials de pellets de fusta i calderes solars.

SARETEKNIKA– Servei Oficial de Reparació (Electrodomèstics i aire condicionat)

Vam tenir la gran sort de visitar el local de Sareteknika a Bilbao. Estem parlant d’un gran magatzem on milers de peces i components de centenars d’electrodomèstics estan preparats per ser enviats als encarregats de les tasques de reparació d’electrodomèstics. També disposen d’un laboratori certificat on es realitzen proves de nous electrodomèstics i també es realitza formació per a tècnics.

MONDRAGON ASSEMBLY– Referent mundial en el sector del muntatge i equips automatitzats

Després de la 5a Assemblea General de CircThread, els socis van tenir l’oportunitat de visitar Mondragon Assembly i conèixer l’enginyeria de màquines especials i la producció de plaques solars. A Mondragon Assembly, els visitants van ser informats de com s’estan posant en marxa fent un seguiment de la quantitat d’energia que utilitzen les nostres màquines per fabricar els nostres productes. Pugem aquesta informació al núvol, de manera que puguem veure exactament quanta energia utilitza cada producte. Vam poder experimentar els avenços i les contribucions als esforços de DPP pel que fa a l’enginyeria de línies de producció sostenibles i conèixer la interessant filosofia de l’empresa. Gràcies al personal de Mondragon Assembly per ensenyar-nos i respondre a totes les nostres preguntes.

CEGASA– Dissenyador i fabricant de solucions d’emmagatzematge d’energia incloses les bateries.

Vam visitar les instal·lacions de Cegasa a Vitòria, on fabriquen bateries de Liti i Zinc Air. Ens van dir que el passaport de productes digitals és un dels avenços descrits a la directiva europea de bateries i ens van mostrar com munten i realitzen proves de qualitat als seus models per garantir un funcionament segur fins i tot en condicions extremes.

Moltes gràcies als socis de CircThread per fer que la 5ª GA sigui un èxit i per treballar junts per tenir un impacte positiu al nostre planeta! 🌍

CONTACTE

press@comet.technology