Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Solució Hybris ABMS (Advanced Battery Management System) implementada com a programari SaaS al núvol

Línia de base

Les tecnologies actuals del sistema de gestió de bateries (BMS) solen ser desenvolupades pels mateixos proveïdors de bateries, dedicades a una referència específica del model de bateria i integrades localment a l’embalatge del maquinari de la bateria. Generalment indueix recursos computacionals inextensibles i capacitats de comunicació amb poca capacitat per a l’evolució funcional o la integració de models complexos.

Sistema avançat de gestió de bateries: una innovació clau per optimitzar el funcionament i la gestió dels sistemes híbrids d’emmagatzematge d’energia

El BMS avançat (ABMS) desenvolupat dins del projecte HYBRIS s’implementa en un servidor al núvol. Com a programari agnòstic de la tecnologia de la bateria utilitzat en el mode Software-as-a-Service (SaaS), té un alt nivell de flexibilitat per connectar-se amb diferents ESS, SCADA i EMS. Es basa en les dades de control de BMS recollides a través del SCADA local i les analitza per oferir dades valuoses a l’EMS per a un funcionament òptim de la bateria.

Arquitectura de comunicació ABMS desenvolupada per al projecte Hybris.

Els demostradors d’HYBRIS es beneficiaran de la solució de programari ABMS Cloud, executant els seus serveis amb dades d’operació en temps real i assegurant el subministrament d’indicadors de rendiment clau (KPI) actualitzats al sistema de gestió d’energia (EMS) encarregat de l’enviament de les sol·licituds de bateries. D’una banda, ABMS oferirà una avaluació completa de diagnòstic/pronòstic per millorar el manteniment i, d’altra banda, oferirà models actualitzats de cada bateria per permetre una gestió òptima de l’HESS amb un despatx òptim de les sol·licituds d’energia.

Els serveis ABMS s’organitzen en quatre categories principals:

  • Serveis de diagnòstic de solucions ABMS, per fer un seguiment del rendiment de la bateria i l’avaluació de la qualitat dels indicadors de BMS;
  • Serveis de control de solucions ABMS, per millorar la gestió del sistema de bateries i proporcionar KPI rellevants per a l’enviament òptim d’EMS;
  • Serveis de pronòstic de la solució ABMS, per al pronòstic de l’evolució de les actuacions per avaluar l’impacte de l’envelliment;
  • Serveis d’actualització de solucions ABMS, per a l’ajustament del mapeig de paràmetres del model de bateria ABMS.

Un dels principals avantatges de la solució de programari ABMS és que ofereix una gran capacitat d’evolució funcional i es pot personalitzar per a diferents tecnologies de bateries. A més, els models actualitzats i els paràmetres d’envelliment i rendiment permeten que la solució ABMS sigui totalment útil i precisa durant tota la vida útil de HESS.

Interfície d’usuari/Tauler de control

Per facilitar la gestió i anàlisi de dades, la solució de programari ABMS Cloud inclou una interfície d’usuari en forma de tauler de Grafana per a la representació gràfica dels principals resultats i dels indicadors clau de rendiment (KPI) calculats pels serveis d’ABMS.

Grafana és popular per la seva interfície fàcil d’utilitzar i la capacitat de convertir dades complexes en visuals fàcils d’entendre. Els seus gràfics i taules personalitzables ofereixen informació en temps real de les dades. També proporciona un ecosistema de connectors ric per ampliar la funcionalitat. Com a il·lustració, la figura següent mostra un extracte del quadre de comandament ABMS Grafana que s’ha desenvolupat per al projecte Hybris.

Il·lustració del tauler d’ABMS.

En poques paraules, la solució de programari ABMS desenvolupada per al projecte Hybris és un sistema integrat que no només racionalitza el procés de recollida de dades, sinó que també garanteix que les dades recopilades i calculades estiguin fàcilment disponibles, ben organitzades i fàcils d’interpretar, donant suport en última instància al seguiment i objectius d’anàlisi.

CONTACTE

press@comet.technology