Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

CircThread amb les dones i noies a la ciència

Un any més, CircThread es vol sumar a les accions destinades a donar visibilitat a les dones en la ciència.
Ahir, 13 de febrer, CircThread va ser a l’escola Angel Leon de Colmenar Viejo, localitat de Madrid (Espanya), amb motiu de la celebració de la dona en la ciència.
Abans d’explicar de què va el CircThread als nens de quart de primària (nou anys), vam parlar de l’important que és per a ells tenir referents, científics i científiques, en els quals s’inspiren. Vam parlar de la Unió Europea, de la necessitat del finançament europeu de la recerca i del viatge dels companys de CircThread (socis). També hem parlat del que entenen de l’economia circular. Per a alguns d’ells va ser un concepte nou, tot i que tots, d’alguna manera, duen a terme accions d’economia circular en el seu dia a dia. Descobrir que les seves accions tenen un nom i que s’anomena “economia circular” els va fascinar.


Quan els vam explicar en què consistia el projecte, l’aula estava plena de preguntes enginyoses i atractives. Vaig explicar la plataforma que està creant CircThread i el DPP (Digital Product Passport). Els va agradar la idea que tota la informació del producte es recollís en aquest document.


Finalment, hem fet una activitat a l’aula en forma de joc. COMET havia fet anteriorment una mena de passaport anomenat “el viatge de la meva vida”. Vam demanar als nens que es posin en el lloc d’un electrodomèstic i expliquessin en cada etapa de la vida del producte com els agradaria ser tractats i quina informació els seria útil (com a electrodomèstics) per viure millor. Finalment, se’ls va donar una secció on podien fer un dibuix o dir unes paraules sobre com els agradaria que fos la seva vida. Perquè s’emportessin el projecte a casa i el comparteixin amb les seves famílies, els vam regalar un díptic i un endevinador de paper, amb informació sobre CircThread.


Només estic agraïda per ahir; gràcies, Angel Leon, 4t de Primària!

Hem après molt de tu.

Escrit per COMET

CONTACTE

press@comet.technology