Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

NEON al BRIDGE

Durant l’últim any NEON participa en la iniciativa BRIDGE aportant informació sobre les experiències adquirides en els pilots. El Grup de Treball de Participació del Consumidor i Ciutadà (CCE WG) on NEON ha col·laborat, forma part de la iniciativa BRIDGE H2020 i té com a objectiu crear una comprensió estructurada del paper i les metodologies de les activitats de participació de les parts interessades en els projectes de recerca i innovació europea (R+I).

NEON ha estat informant activament de les seves experiències als dos subgrups: primer al subgrup Bridge Strategies of Engagement. En aquest grup en els propers dies organitzarem una sessió/webinar al març en què parlarem sobre “Estratègies de participació”, és a dir. què funciona per implicar les parts interessades, amb especial atenció als ciutadans i/o consumidors. Així que estigueu atents per obtenir la informació aviat. També hem preparat un Bridge SoE Engagement Handbook que aviat sortirà a la llum. El Grup de Treball de Participació del Consumidor i Ciutadà (CCE WG) es reuneix periòdicament per discutir i trobar millors maneres d’implicar els ciutadans en els projectes d’investigació i innovació, així com per difondre entre la població en general els resultats d’aquestes activitats.

El subgrup d’estratègies de compromís de Bridge també va acollir el 21 de novembre un “taller de fracàs” en línia: una sessió on es debat sobre problemes comuns als quals ens enfrontem en el treball de participació i per trobar-hi solucions. Els assistents van escoltar i debatre sobre els moments típics de “falla de compromís” en projectes d’R+I. Vam tenir l’oportunitat de compartir els nostres pensaments en un entorn confidencial amb persones afins. Una part important del taller es va reservar per a debats en grups reduïts sobre els reptes comuns o les dificultats de participació.

El segon subgrup són els Indicadors de participació. En aquest subgrup hem treballat en el desenvolupament d’una mena d'”eines”:

1. Taxonomia dels problemes més freqüents als quals s’enfronten els projectes a l’hora de mesurar els indicadors de participació al llarg del temps juntament amb suggeriments sobre com es poden reduir aquests problemes

2. Taxonomia dels diferents indicadors de participació al llarg del temps, incloent-hi els avantatges i els contres d’aquests indicadors i suggeriments sobre quan són més útils o no són útils (en termes de diferents tipus de projectes, grups d’usuaris, moments temporals d’un projecte, etc.). .)

Tots els participants del grup proporcionen les seves idees dels seus respectius projectes i estem preparant un informe que estarà llest aviat. També hem estat explorant teories psicològiques bàsiques i marcs conceptuals que ens poden ajudar a entendre el compromís i com mesurar-lo: disseny per al benestar, l’enfocament de la flor de transformació, marc CSIRO i teoria de l’autodeterminació, entre d’altres.

Podeu descarregar l’informe dels esforços de l’any passat al lloc oficial:

https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/2222ec21-6ef9-11ee-9220-01aa75ed71a1


El nou informe del 2023 sortirà aviat, així que estigueu atents a les nostres xarxes socials perquè pugueu obtenir la informació adequada.

CONTACTE

press@comet.technology