Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Reunió de llançament del Projecte CircThread

Els dies 15 i 16 de juny el consorci va celebrar la reunió de llançament del projecte i el va fer a distància. Durant dos dies, es van presentar els objectius i la manera d’aconseguir-los.

La idea central del projecte CircThread és la creació d’un “Fil” digital relacionat amb l’economia circular, una federació de dades, per a facilitar els intercanvis d’informació al llarg de la cadena de vida dels productes. El “fil digital” és un concepte provinent de la indústria 4.0. S’utilitza en la fabricació de productes per a permetre la interoperabilitat entre el disseny i la fabricació, al llarg de la cadena de producció. En essència, volem vincular la informació del producte des de la cadena de subministrament, fabricadors d’equips originals (OEM, per les seves sigles en anglès), fins al comerç minorista, per a la reutilització, reparació, desmuntatge, reciclatge de les matèries primeres secundàries perquè novament s’incorporin a la cadena de subministrament, formant un fil digital circular.

La reutilització d’electrodomèstics pot estendre’s

Un cas d’ús principal en la cadena de fabricació és la inclusió d’operacions de fabricació additiva en el disseny assistit per computadora d’un producte. En vincular la informació de disseny amb la informació d’operació de la màquina, pot imprimir-se o fabricar-se directament des de l’arxiu de disseny.

Al final de la seva vida útil, els electrodomèstics han de reciclar-se

L’assessora de projectes Blanca Saez Lacave també va estar allí ajudant amb el concepte d’economia circular.

 

CONTACTE

press@comet.technology