Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

7a Assemblea General de HyCool a Barcelona

Després de dos anys, i les conseqüències del confinament per la COVID_19, el consorci HyCool s’ha tornat a reunir presencialment, per a celebrar la 7a Assemblea General a Barcelona. L’esdeveniment ha estat organitzat pel Coordinador del Projecte Veoliai IDP Enginyeria durant els dies 9. i 10. de novembre de 2021. L’objectiu de l’Assemblea ha estat revisar i actualitzar el progrés del projecte i discutir els passos finals en un moment on el projecte és a prop. a l’etapa de posada en marxa.

El projecte ha sofert diversos retards per la crisi del COVID_19 i per altres conseqüències d’aquesta quant a l’execució de l’obra civil, les limitacions en la logística i transport dels equips des de diferents punts d’Europa (Àustria i Alemanya), fins a Espanya on s’estan fent les tasques d’instal·lació en els pilots, i fins i tot, la disponibilitat d’alguns dels materials bàsics per a la instal·lació del camp solar. No obstant això, la situació actual és optimista ja que gairebé el 85% de les obres dels pilots en Givaudan i Bo de Debó estan finalitzades, incloses les obres civils, la instal·lació d’equips i els miralls solars.

Durant la primera sessió, els líders dels paquets de treball van presentar els avanços reeixits amb les tecnologies centrals enfocades en la instal·lació dels equips, les activitats de demostració, les activitats d’explotació, comunicació i coordinació.

Consorci HyCool durant la 7a Assemblea General

Després de les paraules de benvinguda del coordinador del projecte Veolia, els socis involucrats en la fabricació d’equips, els processos d’instal·lació i els representants del Lloc Pilot van discutir sobre les etapes de posada en marxa i demostració l’any vinent quan es tancarà el projecte. Fins al moment, els retards són menors i depenen d’algunes circumstàncies quant a ajustos i integració dels sistemes amb el sistema de Gestió d’Energia implementat per Ecotherm.

S’han obtingut molts resultats interessants i ara els paquets de treball 7, 8 i 9 que cobreixen l’anàlisi ambiental i socioeconòmica, les activitats d’explotació i comunicació poden avançar cap a la planificació de tallers, la comunicació de les eines de simulació de gestió energètica disponibles en el lloc web de HyCool, el potencial la comercialització de les tecnologies dissenyades i implementades, i la visibilitat de les empreses que han pres la decisió conscient d’introduir les energies renovables en l’àmbit industrial. Durant l’explicació del WP9 sobre activitats de comunicació i difusió, COMET i els socis van discutir sobre els pròxims esdeveniments, tallers i sessions de capacitació basades en Realitat Virtual implementades per AIT, IDP i el suport de Ecotherm i Fahrenheit.

Camp solar en el lloc pilot de Givaudan

Durant les visites als llocs pilot, els socis van poder veure les instal·lacions en Givaudan, la visita es va centrar en el camp solar i la sala tècnica de Ecotherm. Ecotherm va explicar el procés de generació de vapor i aigua calenta a partir de l’energia solar captada en els panells solars, i els treballs pendents fins a la posada en marxa. Ecotherm va explicar el procés de generació de vapor i aigua calenta a partir de l’energia solar captada en els panells solars, i els treballs pendents fins a la posada en marxa.Ecotherm va explicar el procés de generació de vapor i aigua calenta a partir de l’energia solar captada en els panells solars, i els treballs pendents fins a la posada en marxa.

Equip Ecotherm a la sala tècnica del Lloc Pilot de Givaudan

D’altra banda, en el lloc pilot de Bo de Debò, els socis van visitar la sala tècnica on estan instal·lats els equips Faherenheit i Ecotherm. Els col·lectors solars encara no estan instal·lats perquè s’han de fer alguns treballs estructurals en l’edifici que els suportarà. Els col·lectors solars encara no estan instal·lats perquè s’han de fer alguns treballs estructurals en l’edifici que els suportarà.

Equip Fahrenheit a la sala tècnica del Lloc Pilot de Bó de debó

R2M també va aprofitar aquesta visita per a escanejar les sales tècniques i el camp solar amb la cambra Matterport per a millorar l’entorn de realitat virtual i algunes de les activitats d’explotació i comercialització previstes. Aquests resultats es compartiran en més comunicats de premsa i butlletins del projecte.

Escaneig Matterport en el Lloc Pilot de Bo de Debò

Est és la primera trobada presencial després de la crisi de la COVID_19 i amb els treballs realitzats en una etapa molt finalitzada. La pròxima Assemblea es durà a terme a Alemanya al voltant de maig de 2022, però mentrestant es duran a terme algunes visites i accions als llocs pilot. La pròxima Assemblea es durà a terme a Alemanya al voltant de maig de 2022, però mentrestant es duran a terme algunes visites i accions als llocs pilot.

El Projecte HyCool es troba en la seva etapa final i en 2022 permetrà demostrar que eficient i rendible és el HyCool i l’energia termosolar en la indústria.

CONTACTE

press@comet.technology