Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

SolDAC 1a Assemblea General a Barcelona

La primera Assemblea General del Projecte SolDAC s’ha celebrat a Barcelona els dies 21 i 22 de febrer, a les instal·lacions de la UPC Campus Diagonal Besòs, acollida per l’IREC. Va ser una oportunitat per retrobar-nos amb tots els socis i seguir treballant.

La primera sessió va ser oberta per COMET, com a coordinador del projecte, amb una visió general del projecte, abastant els treballs realitzats durant els primers 6 mesos i la previsió dels propers passos a fer en els 6 següents. Seguint l’agenda de l’acte, tots els socis van fer un resum del seu respectiu WP.

The University of Edimburg, com a líder del WP3 va explicar la situació real del seu paquet de treball Direct Air Capture (DAC) centrat principalment en el procés, acompanyat de les aportacions dels socis. CNR (enfocat principalment en materials nanoporosos per al DAC i en el desenvolupament d’unitats DAC ) i la University of St. Andrews (síntesi de materials seleccionats).

El següent soci que va presentar els seus avenços va ser la Universitat de Lleida, que es va centrar en el desenvolupament d’un col·lector de fresnel de divisió espectral i el disseny i modelització numèrica d’una xarxa de guies òptiques.

Després d’aquesta intervenció, l’IREC ens va informar sobre les tasques de Termodinàmica Preliminar del procés fotoelectroquímic que ja han finalitzat i les que s’estan realitzant en Desenvolupament de cèl·lules electroquímiques de referència, així com els treballs inicials de fabricació de fotoelèctrodes.

L’última presentació abans de l’hora de dinar va ser a càrrec de COMET, líder del WP5 posada en marxa i proves del procés integrat de SolDAC , que començarà la seva feina el mes vinent.

Durant la tarda es va continuar la informació sobre el projecte amb les aportacions de LOMARTOV sobre l’orientació i la validació de la sostenibilitat del triple pilar amb informació útil sobre la metodologia racionalitzada de LCA i els resultats de la sessió de RRI i EIM pel que fa a la comunicació, difusió i explotació futura del projecte amb especial atenció als propers esdeveniments en què participaran els socis i al primer workshop del projecte.

L’última presentació de la jornada va estar a càrrec de les tasques de gestió i coordinació de COMET, amb un comentari especial sobre els propers lliurambles a presentar i el primer informe 6M.

Va ser útil per al Consorci conèixer els avenços en el procés del projecte.

El segon dia, el Consorci es va dedicar una estona a debatre internament sobre les interdependències dins dels paquets de treball, temes en grups paral·lels, propers passos a fer i properes reunions a realitzar.

Aprofitant el cara a cara d’aquesta trobada, alguns socis van ser entrevistats per COMET per tal de generar vídeos de difusió que es publicaran properament al canal de Youtube.

L’AG va acabar amb una interessant visita a les instal·lacions de l’IREC i els seus laboratoris i la impressió general que les tasques avancen a bon ritme.

Seguim treballant junts!

CONTACTE

press@comet.technology