Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Hem preguntat a una persona gran sobre… la generació i emmagatzematge d’energies renovables als edificis

A l’hora de formar una comunitat energètica ciutadana, hem de tenir en compte que hi pot haver un grup heterogeni d’usuaris. Entre ells hi ha la gent gran. En general, estan interessats en formes d’energia convenients i barates. De vegades es veuen desbordats per tot el mercat energètic i les noves tecnologies.

Volem que Neon Project EU sigui un projecte de i per a tothom, i sabem que de vegades és difícil per a la gent gran entendre conceptes tècnics. Per això l’hem tornat a provar.

Es va demanar a un sènior que expliqués amb les seves pròpies paraules què entén per “generació i emmagatzematge d’energia renovable en edificis”, i aquest és el resultat.

El que em suggereix són plaques solars i bateries. També hi ha energia eòlica i geotèrmica, però és més complicada i cara. El problema de les bateries és el preu i la quantitat que cal tenir per fer-les rendibles“.

Preguntem: Si la gestió energètica fos a través d’una APP o de la web, la faries servir?

Sí, per suposat. I si hagués d’aprendre alguna cosa nova, també ho faria. Em considero vell, però tinc ganes d’aprendre i d’estalviar. El que està clar és que s’ha de simplificar tot perquè tothom ho pugui entendre i utilitzar-lo“.

CONTACTE

press@comet.technology