Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Entrevistes de Solucions Hypergryd. Tecnologia d’absorció

CNR ITAE forma part del Consell Nacional d’Investigació Italià. La recerca se centra en les tecnologies energètiques relacionades amb l’emmagatzematge, la utilització i la conversió d’energia tèrmica i elèctrica, la integració d’energies renovables en sistemes energètics i la producció, emmagatzematge i utilització d’hidrogen.

Valeria Palomba es va graduar en Enginyeria de Materials a la Universitat de Messina el 2013. Va completar el seu doctorat. en una col·laboració entre la Universitat de Messina i el CNR-ITAE en Enginyeria Química i de Materials el 2017. Actualment treballa com a investigador al CNR-ITAE de Messina. La seva activitat científica es centra en la modelització i realització de tecnologies innovadores d’absorció per a l’emmagatzematge i conversió d’energia tèrmica. Ha publicat més de 50 articles impresos.

Sorption Technologies (SORTEC) desenvolupa, fabrica i ven refrigeradors d’absorció. També participa en projectes d’R+D sobre aplicacions avançades de la tecnologia d’absorció, com ara l’emmagatzematge de calor i fred, la deshumidificació i la dessalinització. L’empresa té la seva seu a Friburg (Alemanya), un centre d’R+D i vendes a Rovereto (Itàlia) i una planta de producció a Zywiec (Polònia).

Gabriele Penello és gestor de projectes i consultor empresarial. Durant el seu màster en enginyeria energètica amb especialització en eficiència energètica i energies renovables a la Universitat de Pàdua, va estudiar a la Universitat alemanya de Duisburg-Essen. Durant aquests anys d’experiència a Alemanya, va desenvolupar un coneixement tècnic, comercial i empresarial específic dels refrigeradors tèrmics, especialment els refrigeradors d’adsorció, especialment amb tecnologies d’adsorció com el gel de sílice i la zeolita, amb refrigerant R718, aigua.

Gabriele: “Calefació de districte amb baixa temperatura… podem carregar i descarregar l’emmagatzematge per proporcionar una temperatura baixa a la refrigeració o una temperatura mitjana a la part més càlida”.

Valeria: “Un prototip en un living lab que ens permet disposar d’un nombre flexible d’escenaris de prova que poden ser representatius de diferents casos reals…”.

Et convidem a descobrir amb nosaltres, en aquest vídeo, els reptes i impactes de les tecnologies d’absorció per a Hypergryd!

CONTACTE

press@comet.technology