Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

REACT – 2n Taller a Lesbos

Recentment ens vam reunir a Lesbos per al segon taller REACT. Es va celebrar del 25 al 27, a Lesbos com una de les illes seguidores. Va ser organitzat pels nostres companys de la Universitat de l’Egeu, el Prof. Stergios Vakalis i el Prof. Dias Haralambopoulos.

Dia1

Durant el primer dia del taller vam tenir l’oportunitat d’escoltar durant la Sessió Tècnica – “Upscaling the REACT solution” sobre els avenços realitzats en el projecte. Durant la sessió matinal, els socis van parlar de la recerca en curs del Work Package 7 i de les col·laboracions que s’han desenvolupat en aquest marc. En la segona part de la sessió tècnica, el Dr. Francisco Javier Díez (Tekniker) va presentar l’aplicació REACT i va oferir interessants reflexions al consorci però també als representants de l’HEDNO local de l’illa de Chios. El Prof. Haralambopoulos va resumir la sessió tècnica i va donar les paraules de cloenda de la reunió tècnica. Aquestes observacions van donar lloc a converses interessants entre els socis.

Com a esdeveniment final del primer dia, els participants van gaudir d’una conferència convidada (via Zoom) del professor Dimitrios Zafirakis de la Universitat de West Attica sobre “Solucions d’emmagatzematge d’energia per al suport de la transició energètica verda de les illes”. El professor Zafirakis va fer una presentació emocionant sobre el projecte Tilos i el paper de l’energia hidroelèctrica en la transició energètica verda.

Dia 2

El segon dia del taller es va centrar principalment a reunir-se amb els representants de les autoritats locals i els representants d’HEDNO, el DSO/TSO de Grècia, per tal d’explicar-los també l’objectiu del projecte REACT. A més, una conversa exhaustiva entre els socis de REACT i els representants de les autoritats locals va posar de manifest les diferents necessitats i visions de les comunitats insulars gregues. El professor Vakalis va presentar el cas de l’illa de Lesbos, seguit del professor Polatidis que va presentar el cas de l’illa de Gotland. Després va ser el torn del Prof. Grodin per exposar el cas de l’illa de la Reunió i la Sra. Cathy Ní Ghóill, que va parlar de les experiències de les instal·lacions d’Inis Mor. Els participants acadèmics convidats van presentar un projecte d’energia verda sobre illes no incloses a REACT. El Prof. Spilanis va presentar el “Projecte de l’illa Serifos”, i el Dr. Andreas Dimou va presentar el cas del projecte “Ai – Stratis/ Illa verda”.

Durant la segona part de la trobada, representants locals i nacionals van parlar de les seves opinions i experiències. La Sra. Kallia Milioreli va representar el municipi de West Lesbos i va presentar el projecte geotèrmic Thermopolis. El Sr. Georgios Dimaris, vicealcalde de l’illa de Limnos, va destacar el seu suport al projecte d’energia verda i al paper de les instal·lacions d’energia renovable a la regió de l’Egeu Nord. El Dr. Mouflouzellis va representar la Unitat d’Organització de Gestió de Programes de Desenvolupament (MOU SA) i va destacar la voluntat de l’autoritat regional de l’Egeu Nord de donar suport al desenvolupament de sistemes d’energia verda i d’infraestructures a totes les illes del nord de l’Egeu. El Sr. Konstantinos Kalampakas va representar l’Empresa Intermunicipal de Gestió de Residus i Desenvolupament Ambiental de Lesbos (DEDAPAL A.E.) i va destacar la interconnexió entre l’energia verda i els projectes de gestió sostenible de residus.

El dia va continuar amb una conferència molt estimulant del Dr. Bharath Varsh Rao amb el títol: “Agafa una tassa càlida i acollidora de comunitats energètiques de suport a la xarxa. Recàrregues gratuïtes!!”. El Dr. Bharath Varsh Rao va explicar el concepte de control de freqüència i va presentar un cas molt interessant d’una comunitat energètica de suport a la xarxa. La jornada es va finalitzar al Laboratori de Gestió de l’Energia, on el Prof. Vakalis va fer una presentació dels instruments i el procés que es duen a terme al Laboratori. Finalment, el Dr. Andreas Dimou va presentar la tècnica instal·lacions del projecte “Ai – Stratis/ Illa verda”.

Dia 3

L’últim dia del Taller els participants van visitar la central elèctrica local que pertany a l’Empresa Pública d’Energia (PPC/DEI). Lesbos és una illa no interconnectada i la majoria de l’energia prové de motors dièsel. Els participants del taller tenen l’oportunitat de passejar per la planta i observar el funcionament dels motors dièsel. Posteriorment, els operaris de la planta van mostrar als participants del taller la Sala de Control i van explicar les obres de producció i distribució d’energia a l’illa de Lesbos. Cal esmentar que la central elèctrica local també s’encarrega del funcionament i de la integració de les renovables a l’illa.

Va ser una reunió molt productiva amb interaccions interessants i la generació de noves idees per ampliar la solució REACT.

CONTACTE

press@comet.technology