Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Coneix el grup de recerca de Wright implicat en el projecte SolDAC!

Paul A. Wright és professor de química a la Universitat de St Andrews. Des que es va incorporar a la facultat, ha tingut un grup pròsper, que es reflecteix en un ampli ventall de publicacions.

La investigació realitzada al grup es refereix al disseny racional de nous sòlids per utilitzar-los com a adsorbents i catalitzadors de forma selectiva. Els materials d’interès inclouen zeolites microporoses, aluminofosfats, aluminofosfonats, híbrids orgànics inorgànics i sílices mesoporoses. Es pot conferir una funcionalitat addicional a aquests materials introduint modificacions, per exemple, a les parets dels porus, l’addició de cations metàl·lics o la incorporació de fragments orgànics (com ara enzims o complexos metàl·lics) a l’estructura/porus durant o després de la síntesi. Aleshores es poden estudiar i avaluar les propietats catalítiques i d’absorció. Es pot accedir als temes de recerca dels membres individuals del grup a través de la pàgina Membres del grup.

En aquesta entrevista, el Prof. Paul A. Wright explica un dels principals reptes als quals s’enfronta el projecte SolDAC: “…hem de capturar molècules de CO2 de l’aire, de manera selectiva, en presència d’aigua i altres molècules, i això és efectivament escollir una de cada 2000 molècules… amb materials que són relativament econòmics de preparar per rutes sostenibles…”.

CONTACTE

press@comet.technology