Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

SCENARIOS segona GA a Atenes

La setmana passada vam celebrar la segona assemblea general a Atenes on tots els paquets de treball han donat una actualització de la feina feta fins ara. Resultats de dos anys de treball que inclou resultats i experiències valuoses. Durant el primer dia, tots els socis que contribueixen amb tecnologia i dades a la LCA van participar en el taller d’explotació, mentre que al matí es van fer sessions paral·leles de diferents paquets de treball per reunir-se i discutir els passos futurs.

El segon dia de la reunió, la junta executiva es va reunir per prendre decisions importants sobre qüestions organitzatives i passos futurs a seguir per gestionar el projecte.

El tercer dia es va dedicar íntegrament a presentar el progrés en tots els paquets de treball, així com a converses amb el responsable del projecte. Els socis es van actualitzar sobre el mètode analític desenvolupat al laboratori d’Alessandria per a l’anàlisi de PFAS en diferents matrius ambientals i biològiques, alhora que també se’ns va informar sobre els avenços en els llocs pilot entre altres actualitzacions.

Durant l’últim dia ens vam reunir per parlar d’una part de la prova i dels experiments amb embrions de peix zebra i cèl·lules embrionàries i estem utilitzant l’analitzador Seahorse amb un analitzador metabòlic en temps real. També estem utilitzant PCRs en temps real per a l’anàlisi molecular i la planificació de les possibilitats de prova en peixos zebra, fetge cerebral i potser altres teixits per comprovar després de la interferència del PFAS en les seves vides: fetge, ovaris, graelles cerebrals. En relació al disseny experimental van sorgir diverses preguntes: quins són els millors teixits o els més recomanats per mesurar? Els homes i les dones es veuen afectats de la mateixa manera? Com afecta l’exposició a la transgeneració? La parada d’exposició afavoreix la recuperació? La farmacoquinètica es pot beneficiar d’aquests experiments.

Moltes gràcies als nostres companys de NTUA i NovaMechanics per organitzar la trobada.

CONTACTE

press@comet.technology