Noticies d'interés

Consulta les últimes notícies de COMET

Darrera Assemblea General de HyCool a Barcelona – Resultats Finals de Refrigeració Solar Industrial

La 9a Assemblea General del Projecte Hycool va tenir lloc a Barcelona, Espanya, celebrada entre el 19 i el 20 d’octubre de 2022, va reunir el consorci per mostrar els resultats obtinguts de les proves preliminars després de les etapes de posada en funcionament als llocs de demostració de Givaudan i Bo de Debò. VEOLIA va ser l’encarregada d’organitzar la reunió al seu local de l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona.

L’objectiu de l’Assemblea era revisar i actualitzar l’evolució del projecte després de la8a Assemblea General a Halle, Alemanya, i per discutir sobre el lliurament final dels resultats del projecte, després de l’etapa de posada en marxa, amb els ulls mirant el tancament oficial del projecte sota el seguiment de la UE qui rebrà i revisarà l’èxit d’aquesta acció.

Els sistemes instal·lats als pilots de Givaudan i Bo de Debò proporcionen ara dades de les proves que s’estan realitzant als camps solars, els sistemes d’emmagatzematge de calor i les màquines de refrigeració híbrides.

Les sessions d’assemblea tractades durant el primer dia s’han centrat en l’estat dels diferents paquets de treball i el seu grau de compliment segons el pla de treball, ampliat i modificat pels efectes de la pandèmia COVID_19.

HyCool Meeting, 9a Assemblea General – Consorci treballant presentant els resultats finals

Aquesta reunió final, però, ha estat el punt de partida per concretar els diferents punts oberts sobre l’avaluació dels indicadors clau de rendiment per avaluar els beneficis per a la indústria a l’hora d’utilitzar aquesta font d’energia renovable. Al mateix temps, els usuaris finals Givaudan i Bo de Debò van tenir l’oportunitat d’explicar les seves expectatives sobre la tecnologia HyCool instal·lada i els beneficis posteriors i l’estalvi energètic quan els sistemes estan totalment operatius.

IDP també va presentar l’entorn de realitat virtual i el sistema d’entrenament intel·ligent desenvolupat i aplicat al sistema solar Ecotherm al lloc de demostració de Givaudan. Aquestes demostracions van seguir a la realitzada a COMET dins del Taller sobre “ACCIONS REPRESENTATIVES OPERATIVES I DE MANTENIMENT DE LES INSTAL·LACIONS DE DEMO” celebrat l’11 d’octubre de 2022.

Eines de Realitat Virtual avaluades durant l’Assemblea General

Altres temes tractats es van centrar en els informes finals, els lliuraments i les tasques obertes que s’han de presentar a la Comissió Europea. També estava prevista la reunió final de revisió que es durà a terme amb la supervisió del Project Officer i que està previst que es torni a fer a Barcelona, amb l’objectiu que el representant de la Comissió Europea pugui veure personalment les instal·lacions HyCool.

El projecte HyCool es tancarà el 31 d’octubre de 2022, però el procés d’informe final s’allarga fins al desembre de 2022. Ara és el moment de demostrar com d’eficient i rendible és l’energia HyCool i termosolar per a la indústria, sent una tecnologia pionera per al sector industrial que permetrà la transició a l’energia verda entre el 2030 i el 2050.

CONTACTE

press@comet.technology